Anna van Rijn Kanaal

Zet de brugger terug op z’n stoel!

Misschien ken je zelf ook het gevoel, wanneer je je struikelend en stokkend een weg probeert te banen door de gangen bij ons op school. Aarzelend beweeg je jezelf voort, terwijl je voeten zoeken naar vaste grond. In de hal krioelt het van de liggende bruggers. Lekker onderuitgezakt en weggedoken achter hun laptop liggen ze als vloerkleden verspreid in de aula.

Wat is er toch gebeurd? Hebben de donuts hun ‘Wauw!’-factor verloren? Of hebben de bruggers in die tientonners van rugzakken hele slaapzakken gepropt? De kwestie is dus: hoe krijgen we de bruggers terug op de stoel? Misschien zijn we in de bovenbouw wel allemaal ouwe lullen en tantes geworden. ‘Vroeger was alles beter’, het rolt nog net niet over onze tong.  Is er nu al sprake van een generatiekloof en blijken deze kampeersessies juist ‘cool’, of moeten we de aula gewoon voorzien van meer zitplaatsen? We vroegen het aan de bruggers zelf.

Neerhurkend bij het groepje jongens naast de receptie stelden wij de vraag: ,,Heren, waarom liggen we hier?” De meningen bleken verdeeld. De meesten waren echte gamers, dus een rustig plekje is dan een vereiste. Een beetje Minecrafter heeft zijn rust nodig voor optimale concentratie. Ook de verwarming was een motief, deze was namelijk bij de aankoop van hun backpack niet inbegrepen.

Toch was er één reden die alle andere overschaduwde. Niet alleen de gamers, maar ook de meisjes die voor de kluisjes zitten waren van mening dat er simpelweg te weinig plaats is. Het gebrek aan stoelen, tafels en bankjes in de school en de drukte in de aula dwingt de brugger tot stofbijten. Kortom, de oplossing is simpel: voorzie de school van voldoende zitplaatsen en zet de eersteklasser terug op de stoel!

Eva Kooreman en Jeff van Pommeren

 

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links