Anna van Rijn Kanaal

WISWEX-stress: de stage of het land?

De huidige 5V-groep is al een paar weken terug van de buitenlandstage en heeft definitief een punt achter dit avontuur gezet. Maar voor de toekomstige 5V’ers begint het nu pas. De één is de stage tijdens WISWEX het belangrijkst, terwijl de ander voor het land gaat. Voor beide is wat te zeggen.

Persoonlijk ging ik voor een stage waar ik veel aan zou hebben en die paste bij m’n interesses.  Daardoor was het voor mij ook makkelijk om dingen goed te regelen: dit is wat ik wilde, dus moest ik er ook voor zorgen dat ik daar straks werd verwacht. Sommigen waren iets minder zorgvuldig met het contact en waren al na twee dagen gestopt. Het is dus belangrijk om een beetje te brainstormen en mogelijke interesses op te schrijven. Wil je later iets doen met communicatie? Zoek dan een stage waar je iets met media kan doen. Wil je vrijwilligerswerk doen? Dat kan ook.

Voor anderen echter, is het land het belangrijkste argument voor hun keuze. Je stage blijkt toch altijd anders te zijn dan je van tevoren had bedacht, dus dan is het een hele troost als je in ieder geval in een leuk land zit. Je WISWEX doe je maar één keer, en je kunt nu overal naartoe waar je wilt, je grenzen voorbij gaan. Maar let wel op dat niet elk land een top-idee is: sommige landen zijn politiek instabiel, gevaarlijk of je kan er simpelweg niks doen zonder auto (tenzij je bij vrienden blijft slapen). Kijk van tevoren ook op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wat je ook kiest, het gaat helpen als je in contact komt met de mensen waar je mogelijk bij kan logeren. Een tante in het buitenland, of misschien vrienden in het buitenland. Voor de ware avonturier is een wildvreemde plek natuurlijk snel aantrekkelijk, maar pas op, je weet nooit zeker waar je terechtkomt.

Dus of je nu voor de stage of het land kiest, zorg in ieder geval dat het iets is waarbij jij je prettig voelt en wat jou leuk lijkt.

Sophie Jongma

 

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links