Anna van Rijn Kanaal

Wir sind Anna aus Tirol!

Al jarenlang is de februarimaand de wintersportmaand van Ben Heilen. Hij is niet alleen thuis in de economie of berucht om zijn verleden als gymdocent. Nee, onze Ben gaat al sinds 2012 in strakke Lederhosen, snitschel verorberend en capriolen uithalend van de Oostenrijkse piste af, gevolgd door zijn trouwe leerlingen van het Anna. Na deze jaren van sterk leiderschap heeft Ben zijn ‘kop achterop’ de wintersportsweater dus dik verdiend.

Afgelopen dinsdag vond er een informatieavond plaats om de wintersportplannen nog eens haarfijn uit te leggen en de sweaters uit te delen. Op conferentie-achtige wijze wist Heilen de feiten en regels duidelijk te maken aan het publiek. We hingen aan zijn lippen, terwijl hij vertelde wat allemaal wel en wat allemaal niet mag. Wat wel mag is het dragen van de blauwe sweater. Wat echter niet mag vormt een iets langere lijst: er mag geen alcohol gedronken worden; er wordt absoluut niet off-piste geskied; er wordt niet binnen het pension gerookt (buiten is wel toegestaan); er wordt echter überhaupt geen wiet gerookt, hasj is geen uitzondering; je moet met minimaal drie personen de berg af en de beginnende skiërs mogen de eerste dag bij het Mickey Mouse-klasje aanschuiven.

Een enkeling uit het publiek vroeg zich af of er buiten wel alcohol gedronken mag worden, aangezien er buiten immers ook gerookt mag worden. Maar Heilen kwam tot de conclusie dat er sowieso niet gedronken mag worden, of je nou binnen of buiten staat. Ikzelf vroeg me enorm af of er dan misschien off-piste gedronken mag worden, maar ik liet het onderwerp maar even rusten.

Een lekkere schnaps of een klein half litertje Oostenrijkse pils zit er niet in, maar er gaat zeker wel plezier gemaakt worden. Met Michiel Busz als spelletjesleider weet je al dat er wilde nachten in het verschiet liggen. Wij hebben er in ieder geval al zin in. Prosit!

Jeff van Pommeren

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links