Anna van Rijn Kanaal

We zijn terug!

Als eerste en allerbelangrijkste: het Anna van Rijnkanaal is terug! Dit is natuurlijk wel duidelijk als je dit leest. Waarom we zo’n tijd uit de lucht zijn geweest, vergt echter wel wat toelichting.

Op een dag in november verscheen ineens de melding ‘error establishing a database connection’ als je naar het Kanaal wilde. De site was dus offline, maar dat was zo op te lossen, dachten we. Hoopten we. Dat viel dus nogal tegen.

De zoektocht naar een oplossing begon bij de vraag wie er eigenlijk verantwoordelijk was voor het technische beheer van de site. Daar konden we immers de belangrijke wachtwoorden van de server en de database en allemaal andere technische termen vinden. Via Maarten van ICT en meneer Zaalberg kwamen we uiteindelijk bij Guido uit, die destijds de site heeft gebouwd, maar al jaren van het Anna af is. Guido heeft ons een heel eind op weg geholpen, maar ook hij liep vast op een database die niet thuis gaf. Na Maarten nog een keer smekend te hebben aangekeken, heeft hij, samen met een paar Anna whizz-kids, zijn professionele blik er overheen laten gaan. Wat ze na veel moeite tevoorschijn haalden, daar werden we niet vrolijk van: alle artikelen waren veranderd in een soep van letters, Chinese tekens en allerlei exotische gebruikersnamen. Conclusie: de site was gehackt en de database was corrupt! Al dat moois dat we in bijna drie jaar hadden geproduceerd, was in een keer door het putje.

Grunge rubber stamp with text Stop Corruption,vector illustration

Helaas kunnen we naar niemand wijzen, niemand de schuld geven, dus zat er maar één ding op: uithuilen en opnieuw beginnen. Dat doen we met bewaard gebleven artikelen van dit schooljaar en nieuwe verhalen, zoals het interview met meneer Eeken.

Gelukkig hebben we er wel wat van geleerd. Eigenlijk zouden we de hackers, van welke nationaliteit dan ook, een kerstkaartje moeten sturen, want nu is onze nieuwe site, razendsnel gebouwd door Web2Get, beter beveiligd, het beheer is geregeld en er worden regelmatig back-ups gemaakt van de database. En we hebben wel weer gezellig bijgepraat met afgestudeerden van het Anna!

Anne van Hilten

 

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links