Anna van Rijn Kanaal

Waar hebben we nou weer gym?

De tijd gaat weer komen. De tijd van het jaar waarop je ’s ochtends vroeg, half wakker, voor de keuze staat: korte broek of lange broek? Buitenschoenen of binnenschoenen? Vest mee of een excuus?

Je ziet de grijze wolken en voelt de kou buiten al aan. Je concludeert dat vandaag een rustig dagje binnengym wordt. Maar dan hoor je dat het toch buitengym wordt en heb je de verkeerde spullen mee. Je staat voor de keuze om stinkende schoenen aan te trekken waar anderen in hebben gesport, of op je blote voeten te sporten. Het komt vaak genoeg voor dat iemand de verkeerde schoenen mee heeft en dan wordt er gezegd dat hij of zij ‘geen gymkleding’ bij zich heeft. Dat komt dan in Magister en gebeurt dit te vaak? Tja, dan mag je nablijven, terwijl het niet jouw fout is!

Het wordt ook een probleem wanneer je (bijna) te laat bent. Je hebt geen tijd meer om via je kluisje langs de receptie te gaan om te kijken in welke zaal je moet zijn. Waarna je je realiseert dat je toch terug moet naar waar je vandaan kwam. In het eerste jaar is het ook lastig te onthouden dat 1 en 2 in de 0.20-gang zit en 3 en 4 in de 0.60. Dan loop je dus misschien wel vaker voor niks heen en weer.

Wat bepaalt of het binnen of buiten wordt? Hoe koud moet het zijn om naar binnen te gaan en hoe droog moet het zijn om naar buiten te gaan? Zolang het weer niet door ons kan worden beïnvloed, moeten we het doen met het weerbericht van de dag. Dit klopt echter ook niet altijd en soms doet school precies het tegenovergestelde van wat er is voorspeld. Voor ons is er dus geen enkele zekerheid en geen richting om voor binnen- of buitengym te kiezen. Ervan uitgaan dat binnengym veel meer wordt gewaardeerd en voor de meeste dames synoniem is met ‘Yes, géén voetbal’, nemen de meeste leerlingen bij twijfel automatisch binnengymkleding.

Je weet welke dag je gym hebt, maar nooit wáár je gym hebt. Hier moet verandering in komen! Ik pleit voor een online rooster. Het maakt niet uit of dat in Magister, op Itslearning of een heel ander platform staat. Maar het zou fijn zijn als we van tevoren weten of we kou gaan lijden of niet. Dat voorkomt stress en narigheid en zorgt voor meer plezier.

Simke Havinga

 

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links