Anna van Rijn Kanaal

Waarvoor is een fietsenstalling nou?

Het nieuwe schooljaar is (helaas) weer begonnen en een nieuwe lading bruggers staat, als enigen van de school, te trappelen om op hun nieuwe school te beginnen. Alles is natuurlijk nieuw, opeens elke les in een ander lokaal, verschillende docenten, kluisjes en ze zijn niet meer de oudste van de school.

Wat meestal niet nieuw is, is een fietsenstalling. Maar zelfs bovenbouwers weten die soms niet goed te gebruiken. Elke dag als ik het terrein van de school op kom fietsen en een plekje zoek voor mijn fiets, zie ik allemaal fietsen direct naast het fietsenrek staan. En nee, niet maar één per rij, maar soms wel vijf fietsen naast elkaar die bijna het halve looppad innemen. Sommigen zijn ook nog zo ‘handig’ om hun fiets half voor de ingang van de fietsenstalling te zetten. Want ja, wie zet z’n fiets nou gewoon in de fietsenstalling? Sommigen zetten hun fiets twee meter naast de fietsenstalling, midden op het looppad. Ik (en ik ben zeker niet de enige) krijg dan gewoon de neiging om die fietsen omver te gooien.

Voor de duidelijkheid: er zijn dus wel mensen die fietsen in de stalling zetten. Die zouden het dus fijn vinden als ze daar ook in kunnen. Sta dus niet verbaasd te kijken als jouw fiets een keer omligt omdat hij niet in de fietsenstalling staat. Zelfs als ik na mijn twee uurtjes uitslapen rond 11 uur op school kom, vind ik nog een plek in de fietsenstalling. Ik snap dat de fietsenstalling soms niet meer te zien is door alle fietsen, en dat je wel even goed moet zoeken voor een plekje. Maar ja, uiteindelijk moeten we dat allemaal.

Tot slot de vraag van vandaag: zou iedereen zo vriendelijk willen zijn om zijn of haar fiets in de daarvoor gemaakte fietsenstalling te zetten, zodat niemand meer last heeft van fietsen die in de weg staan? Dankjewel.

Marina van den Bosch

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links