Anna van Rijn Kanaal

Veel plezier met -4

Beste hipsters die een bril dragen zonder sterkte: wij zijn een beetje bang dat die brillen jullie zicht op de realiteit verpesten. Jullie weten niet hoe frustrerend het is om door het leven te gaan met -4 (zicht van 144p youtube-kwaliteit.) Dus, speciaal voor jullie, hebben we een lijstje gemaakt van de ergste #struggles. Dus voordat je een foto plaatst met #brilletje #fashion, denk aan ons leed.

#Comfortabel
Je zit lekker met een mok groene thee op de bank naar je favoriete Netflix-serie te kijken. Ondertussen beslaat na elk slokje warme thee je bril en mag je eindeloos lang wachten tot de mist weer is opgetrokken. Of wanneer je lekker wilt bankhangen, tegen iemands schouder aan – of een kussen – , moet je wel accepteren dat dat pootje je schedel indeukt. Bovendien gaat je bril scheef zitten, wat ervoor zorgt dat de comfort van comfortabel wegvaagt.

#Blinde mol
Je doet even je bril af om hem te bevrijden van vette vingervegen. Ineens staat er iemand voor je neus en vraagt met een luiaard-achtige glimlach: ‘Hoeveel vingers steek ik op?’

Of de brutale: ‘Mag ik je bril op?’ Eh, nou liever niet. Maar goed, de mensen zonder bril proberen het, klagen over de koppijn die ze erna hebben en lachen over hoe wazig alles is. ‘Zo cool!’ Dat kan ik nog enigszins verdragen. Echter niet: ‘Wauw, je bent echt zo blind als een mol.’ Sorry, maar alleen ik mag dat zeggen.

#Kwijt
Natuurlijk komen wij brillenmensen allemaal in een fase waarin we opeens onze bril kwijt zijn. Paniek! Want hoe gaan wij die ooit terugvinden? Nou, god mag zeggen waar, want die kijkt lekker vanaf zijn wolk hoe wij als kippen zonder kop rondrennen. Dan kan hij ook wel even mijn brilletje spotten (haha). Uiteindelijk, na paniekerig alles opzij gegooid te hebben, kom je erachter dat hij al die tijd gewoon op de keukentafel lag. Blinde kip.

#Sport
Als rennen al niet je favoriete bezigheid is, is rennen mét bril al helemaal geen pretje. Bang dat je bril niet blijft zitten, plant je beide handen op de pootjes en ren je stug door, waar je het na 100 meter wel voor gezien houdt omdat het allesbehalve fijn is. Ooit een hardloopreclame gezien met bril? Nee, ik ook niet. Have fun, brilloze mensen! Mij vind je ‘comfortabel’ zittend op de bank terug met een mok thee.

#Douchen
De meeste van jullie zullen zeggen dat het niet uitmaakt dat je niks ziet onder de douche. Lieve mensen met een geweldig uitzicht, in een ietwat donkere douche zie je de gevormde plasjes water op de vloer niet. Eén stap op zo’n plasje en je hebt niet alleen een handicap aan je ogen maar ook gelijk aan het lichaamsdeel waar jij zojuist ongelukkig op bent beland.

Dan komt het gedeelte ná het douchen, in een spiegel kijken. Juist ja, vertel mij eens hoe ik mijn gezicht in hemelsnaam ga perfectioneren als ik het in pixels zie? Met een bril is dat niet praktisch. En als je je bril opzet als je poedelnaakt bent, dan voelt dat gewoon niet zo prettig.

#DoorWEERenwind
Winter. Niemand is er echt dol op, maar wij mensen met bril al helemaal niet. Je stapt binnen en woesh, je zicht wordt ontnomen door de mist die 1 cm van je ogen uit het niets komt aanzetten. Niet zo handig als je in een gang vol met mensen nog even naar je kluisje moet zoeken met twee tassen in je hand.

Herfst. Dit betekent hier in Nederland, regen, regen en nog eens regen. Ondertussen na de geweldige technische snufjes hadden ze ook wel ingebouwde ruitenwissertjes mogen plaatsen zodat je zicht niet wordt gehinderd door de regendruppels.

Zomer. Iets waar wij Nederlanders van houden. Elk straaltje zonlicht is heilig en dat betekent: liggen in de zon. Maar wacht, de zonnebril! Hoe gaan wij de zonnebril plaatsen zonder dat we eruit zien als een gek? Laten we maar helemaal niet beginnen over het aanschaffen van een zonnebril op sterkte, de prijs alleen al zorgt ervoor dat je de hele zomer in je huis blijft.

#Niet-praktisch
Elke keer als een vriendin per ongeluk tegen je bril aan komt, moet je hem weer schoonvegen, om er ook nog eens achter te komen dat je je wollen trui vanochtend aan hebt getrokken. Nadat je je bril een boenbeurt hebt gegeven en hij schittert als een diamant, je gezicht helemaal bezweet, gebeurt het weer. Na een vermoeiende dag zet je je bril af en zie je in de spiegel dat je bril een metersdiepe afdruk heeft achtergelaten op je neusvleugel.

Maar, natuurlijk zijn wij ook blij dat we af en toe iets van deze mooie wereld mogen zien.

Jorgie Hendriks en Sophie Jongma

 

 

 

 

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links