Anna van Rijn Kanaal

Van muzieklokaal naar…the stage

In de pauzes is het soms vrij lawaaierig in het muzieklokaal. Meneer Duermeijer wilde iets met dat lawaai doen. Hij regelde een bandcoach in theater De Kom in Nieuwegein. Ook nodigde hij een paar leerlingen en een groepje oud-leerlingen uit om samen iets te proberen. Eigen liederen werden getransformeerd in wat wij nooit hadden kunnen dromen.

Op 17 november in de avond hadden we onze eerste sessie. Voor een deel van ons was dit de eerste keer dat we met Robin, onze ‘bandcoach’, samenwerkten. Marina van den Bosch, Bruce Uyleman, Toine van Houten, Casper van Rijn (oud-leerling) en ikzelf hadden geen idee wat ons te wachten stond in muziekstudio 4, en sommigen van ons liepen met een beetje angst naar binnen. Een heel lokaal vol met boxen en kabels. We deden allemaal even een namenrondje en speelden een muziekstuk in onze muziekstijl of een zelfgeschreven nummer. Kayleigh van Doorn, Lisa Kooijman, Koen Schimmel en Lars Botma zijn allemaal oud-leerlingen en kenden Robin al en dat was te zien. Lisa vertelde over hoe zij op deze manier haar angst een beetje overwon.

Vijf sessies volgden de eerste met allemaal gezang en heel veel vooruitgang. Teksten werden beter, wij werden hechter, vriendschappen vormden zich en onbekende talenten kwamen tevoorschijn. Op school werd door gerepeteerd en verbeterd. Ook werd er thuis afgesproken en ‘bladmuziek’ geschreven en gedeeld. Maandenlang hebben we hetzelfde lied opnieuw en opnieuw gehoord en uitgeprobeerd. Er zijn ook nieuwe liedjes geschreven tijdens het proces. Met angst voor de microfoon ging ik naar binnen maar zonder angst en met vreugde ben ik weggegaan.

Toen kwam eindelijk de dag waar we op wachtten, waarvoor we zo lang samen kwamen. De opnamesessies waren om de hoek. Drie uur lang op twee zaterdagen waren we bezig met performen op ons allerbest met een microfoon in onze snufferd. Alles was opgenomen en het was nu aan Robin en zijn vriend Mike om het tot een geheel te smeden en op een USB te zetten. Niet te geloven, maar een paar weken later werd dat USB-stickje met onze muziek en foto’s aan ons uitgedeeld. Op 7 juni hadden wij allemaal live gespeeld op de bandavond. We hadden onze eigen stukjes helemaal gerockt en we kunnen niet wachten tot een volgende keer. Het was een heel erg leuk project waar geweldige resultaten uitkwamen. Wil je de foto’s zien? Dan kun je naar het einde van de 0.40 gang gaan, daar hangen ze naast meneer Duermeijers lokaal. Of je vraagt er een paar aan een van deze leerlingen die nog op school zitten.

Simke Havinga

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links