Anna van Rijn Kanaal

Tripje door de oudheid

Oudere leerlingen hebben het waarschijnlijk ook meegemaakt: de jaarlijkse excursie naar Xanten voor de tweedeklassers. Ook dit jaar hebben de tweedejaars lyceumklassen een bezoekje gebracht aan het archeologiepark in Xanten, net over de grens met Duitsland.

27 september was het zover. De meeste leerlingen hmaar rustig rondlopen: we kregen boekjes met vragen waarop we het antwoord moesten vinden in het archeologisch park. De excursie viel onder het vak geschiedenis, en de vragen waren ook best lastig.

Zo verliep de dag ongeveer: rond half negen vertrokken we met twee bussen naar Xanten. De busreis duurde iets meer dan twee uur door een kleine file. Toen we aankwamen werd ons uitgelegd wat we moesten doen: groepjes maken en door het park lopen op zoek naar antwoorden op de vragen in onze boekjes. Ook moest elke klas op een bepaalde tijd een bezoekje brengen aan de plaatselijke beroemde kerk, vlakbij het park. Wanneer je klaar was, mocht je zelf kiezen hoe je die tijd wou besteden, dus ben ik met een groepje in de zon op het gras gaan zitten kletsen.

Wat vonden de deelnemers van de excursie naar Xanten? Jade: ‘’Ik vond de opdrachten niet zo leuk, ze waren niet zo duidelijk, dat maakte het heel lastig om te antwoorden. De dag was op zich verder wel prima, de busreis was supergezellig! Ik vond het vooral gezellig toen we met de hele klas aan de picknicktafel zaten.’’

Het was eigenlijk wel duidelijk wat de meeste leerlingen het leukste vonden: ‘’Ik vond het amfitheater wel cool,’’ aldus Resa. Sommige jongens amuseerden zich ook door midden in het amfitheater stierengevechten na te spelen.

Ik persoonlijk vond de dag erg gezellig, maar ik vond de opdrachten ook best lastig en onduidelijk. Gelukkig hadden mijn vrienden en ik na de opdrachten ongeveer een uurtje vrije tijd. Ook hebben we bij het souvenirwinkeltje de nodige souvenirtjes gekocht, zoals onze prachtige kroontjespennen met gekleurde steentjes en potjes inkt.

Maysa Al-Jarrah

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links