Anna van Rijn Kanaal

TEDxYouth op het Anna: doping voor de geest

Het is bijna zover: op woensdag 9 oktober vindt voor het eerst TEDxYouth@AnnaVanRijnCollege plaats op het Anna van Rijn. Het event gaat plaatsvinden in de Anna van Rijnzaal van 16:00u tot 20:30u. En we zijn erg benieuwd hoe dit gaat uitpakken!

Nu voor slechts €7,- krijg je een middag en avond vol inspirerende mensen die hun ideeën met je delen. Als je denkt dat dit een beetje duur is voor alleen maar luisteren naar de inspirerende Ted Talks, heb je het mis: er zit namelijk ook een diner, drinken en een dessert bij! Wil je niet alleen naar de Ted Talks, of weet je iemand die dit ook heel leuk lijkt, dan kan je iemand meenemen voor slechts €12,-.

Ben je benieuwd wie er op de TEDxYouth@AnnaVanRijnCollege avond spreken? Hier heb ik ze voor je op een rijtje:

  • Erwin van Lun, futurist: toekomstdeskundige Erwin van Lun werd in 2005 bekend via de website MarketingFacts, direct na publicatie van zijn boek ‘Van Massamerk naar Mensmerk’. Dat kreeg toen een nominatie voor de Marketing Literatuur Prijs. Het boek beschreef de toestand van media, marketing en merken in het jaar 2015 en Erwin volgde de ontwikkelingen in de eerste jaren op de voet. Nu is gebleken dat zijn voorspellingen waarheid zijn geworden, helpt hij mensen om zélf de toekomst trefzeker te voorspellen en heeft hij zijn voorspellingen voor 2020, 2030 en 2050 al weer klaar voor publicatie in het boek ‘Utopia Manifesto 2050’.
  • Anouk Willems, promovenda aan de Rijksuniversiteit Groningen: Anouk Willems deed promotieonderzoek bij Van Hall Larenstein, de duurzaamste hogeschool van Nederland, in samenwerking met Rijksuniversiteit Groningen. Zij onderzoekt de effecten van verschillende voedingspatronen op de darmflora en daarmee op de geestelijke en lichamelijke gesteldheid van mensen. Anders gezegd: wat zegt je poep over hoe je je voelt? Haar project heet “Eten voor de Wetenschap”.
  • Jair Santanna, (cyber) securityspecialist: hij is momenteel universitair docent aan de Universiteit Twente. In de periode tussen 2013 en 2017 was Jair een Ph.D. kandidaat aan dezelfde universiteit. Een aantal oplossingen, voorgesteld in zijn Ph.D. scriptie, is wereldwijd door netwerkexploitanten geïmplementeerd en sommige methoden worden gebruikt door de Nederlandse High Tech Crime Unit. Tijdens Jair’s doctoraat trad hij ook op als technisch adviseur van het Nederlandse nationale cyberbeveiligingscentrum en het Japanse ministerie van binnenlandse zaken en communicatie, beide over het onderwerp cyberbeveiliging en DDoS-aanvallen. Hij presenteerde zijn werk in meer dan 30 landen.

Ook op het programma staan de twee leerlingen die de speechwedstrijd hebben gewonnen, waardoor ze dus op deze avond hun ideeën mogen delen met jou. Ze komen allebei uit de examenklas 6 vwo:

  • Sewa Hassan over haar generatie
  • Marcus Zabel over lichtvervuiling

Ben je nu geïnteresseerd om naar de TEDxYouth@AnnaVanRijnCollege talks te gaan? Haal dan nog snel je kaartje(s) bij mevrouw Kerseboom (zie foto).

Lisa Ritfeld

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links