Anna van Rijn Kanaal

Talkshow ADHD over leerlingen die van ver zijn gekomen

In de tweede aflevering van onze talkshow Anna Draait Helemaal Door (ADHD) 2019 staat een bijzondere connectie centraal: die met de Internationale Schakelklas (ISK) in Utrecht. Dat is een soort voorportaal voor leerlingen met een niet-Nederlandse achtergrond, die klaargestoomd worden voor het reguliere onderwijs.

Om ‘gewoon’ onderwijs te kunnen volgen, moeten leerlingen onder andere goed genoeg Nederlands spreken en verstaan. Ook worden ze ingewijd in allerlei aspecten van onze samenleving die vaak verschillen van de situatie  in hun land van herkomst. Afhankelijk van hun situatie en wat ze allemaal hebben meegemaakt, is vaak ook nog andere begeleiding nodig.

Ali en Mustafa zijn twee leerlingen die via de ISK zijn ingestroomd op het Anna, waar ze nu allebei  het vwo volgen. Een andere link tussen Anna en de ISK is Marleen van Oortmerssen, die op het Anna haar vwo-diploma haalde en nu docent en mentor is op de ISK in Overvecht. Ook zij schoof aan bij Jorgie en Sophie, samen met twee huidige leerlingen van de ISK. Een gesprek over een bijzondere en heel belangrijke vorm van onderwijs.

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links