Anna van Rijn Kanaal

Stijn maakt winnende vuurwerkposter

“Handen, zicht en het gehoor zijn dingen die vaak verloren gaan als je stuntelt met vuurwerk.” Dit is wat Stijn Damen antwoordde op de vraag waar hij zijn winnende posterontwerp voor een vuurwerkcampagne op had gebaseerd.

Verschillende leerlingen van verschillende Nieuwegeinse scholen mochten een poster maken om het publiek ervan te doordringen dat verkeerd omgaan met vuurwerk echt tot grote gevolgen kan leiden. Volgens de jury was die van Stijn de beste.

“Nee, ik ben zelf niet tegen vuurwerk, maar ik vind dat je te vaak hoort over ongelukken met vuurwerk,” zei Stijn, nog voordat de vraag was gesteld. Want al bijna iedereen die hij hierover had gesproken, had hem al gevraagd: “Ben jij tegen vuurwerk?”

Op de vraag wat hij allemaal precies heeft gewonnen, ging er een luik open en volgde er een heel verhaal. De prijs bestond uit chocola en bioscoopbonnen, zijn poster werd door heel Nieuwegein opgehangen en hij kreeg zijn eigen poster in het groot en geplastificeerd. Hij vindt het wel jammer dat hij geen geldprijs heeft gewonnen. “Ik heb in totaal meer dan 24 uur over deze tekening gedaan, daarmee vind ik dat het wel een aardige prijs waard is,” lichtte hij toe.

Waarom heeft hij juist voor dit design gekozen? “Ik had orgineel het idee om een groot gat in iemands gezicht te maken. Maar aangezien de poster door heel Nieuwegein gehangen zou komen te hangen, moest ik toch iets kind-vriendelijkers bedenken. Zo ben ik op een vinger met een vuurpijl gekomen.” Natuurlijk wilden we ook weten waarom hij heeft deelgenomen aan de wedstrijd. ”Ik heb een extra vak tekenen buiten mijn rooster en daar kregen wij van mevrouw Mook de opdracht om een poster te maken om de gevaren van vuurwerk duidelijk te maken. Als die opdracht niet verplicht was geweest, had ik het niet edaan.”

Als laatste stelde ik hem nog de vraag wat hij vond van de andere posters in de wedstrijd. ”De meeste vond ik niet zo mooi,” zegt hij, ,,want dat waren alleen maar uitgeknipte plaatjes die als een collage waren opgeplakt.”

Jordy van Nuijs

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links