Anna van Rijn Kanaal

Sporten met Emmen

Olympic Moves, de IJsselsteinloop, sportdag en kanodag. Sportevenementen die al achter de rug zijn of die nog moeten komen. Misschien heb je ervan gehoord of heb je zelfs meegedaan aan deze activiteiten. Gymdocent Michel Emmen vertelt ons enthousiast over deze activiteiten, waar hij heel veel tijd in stopt.

Allereerst: Olympic Moves. Olympic Moves is het grootste sportevenement voor middelbare scholen. Wij doen nu al twee jaar mee. Vorig jaar zijn we gestart met drie sporten: zaalvoetbal, badminton en streetball (3 tegen 3 basketbal). En dit jaar is het uitgebreid naar zes sporten: volleybal, zaalvoetbal, veldvoetbal, basketbal, veldloop en unihockey. ,,Volgend jaar gaan we er zeker weer aan meedoen, met hopelijk meer teams en/of meer sporten.”

Maar niet denken van: oh, het zijn maar een paar sporten, er kan toch niet veel spannends gebeuren? Het meisjes zaalvoetbalteam mocht, net als vorig jaar, door naar de landelijke finale en is uiteindelijk tweede van Nederland geworden. En ook het jongensteam van unihockey mag vrijdag 10 Juni naar het Olympisch Stadion in Amsterdam om de landelijke finale te spelen.

De IJsselsteinloop. De IJsselsteinloop vond plaats op zaterdag 14 mei en het was inmiddels al de 34e editie. Het Anna doet nu al drie jaar mee. In 2014 heeft een leerlingenteam de eerste plaats behaald op de 5 km in het bedrijfsklassement. Vorig jaar vielen we met een vierde plaats helaas net buiten de prijzen. Dit jaar is er een team tweede geworden. ,,De andere leerlingen hebben het ook allemaal hartstikke goed gedaan, zowel individueel als het team.” De docenten hebben het dit jaar jammer genoeg iets minder gedaan omdat ze last hadden van blessures. Tja, dat kan ook gebeuren.

De sportdag. Dit jaar hadden we natuurlijk weer een sportdag. Deze sportdag verliep iets anders dan afgelopen twee jaar. Afgelopen twee jaar ging je langs allerlei sporten. Nu hebben de gymleraren besloten dat dat niet echt motiverend werkt voor alle leerlingen. Dus hebben ze gezegd: oké, we gaan een voetbaltoernooi houden, jongens en meiden apart. En een hockeytoernooi, gemixt. En een volleybaltoernooi, ook gemixt. ,,Dan kunnen ze zich in één van die sporten inschrijven. En natuurlijk kijken wie het beste is,” zegt meneer Emmen. Ja, want er wordt natuurlijk fel gestreden om de andere teams te verslaan.

En tot slot: kanodag. Helemaal aan het einde van het schooljaar, op donderdag 30 juni. Dat is net na de toetsweek. ,,Dat is een leuke activiteit die we aanbieden voor derdeklassers. Dit jaar is de kanodag ook voor vierdeklassers, omdat hij vorig jaar niet is doorgegaan.’’ Met de kanodag gaan we naar de Ardennen, naar de rivier de Lesse. ,,Daar gaan we een leuk tochtje maken. Nou, tochtje, het is een aardige tocht. Met altijd supermooi weer en leuke leerlingen. We gaan er weer een gezellige dag van maken!”

We hebben vijf-en-een-half uur de tijd om te kanoën. Als je klaar bent mag je lekker douchen en kan je een ijsje eten. We hebben er nu al zin in!

Lisa Ritfeld

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links