Anna van Rijn Kanaal

Sophie & Sophie winnen PWS-(p)reis

Het is een verplicht onderdeel voor het afronden van je schoolcarrière: het profielwerkstuk. Uren zwoegen voor een knullig combinatiecijfer. En dan, nou ja, als je toch al die tijd kwijt bent, kun je er maar beter iets nuttigs mee doen. Daarom besloten Sophie Janssen en ik mee te doen met de PWS-wedstrijd van Universiteit Utrecht.

Afgelopen woensdagmiddag kwamen we aan op een prachtige locatie, de Unie van Utrechtzaal in het Academiegebouw, midden in de stad. Samen met de andere negen finalisten (groepjes) zaten we toch wel licht trillend voor in de zaal die tegenwoordig gebruikt wordt bij de beëdiging van professoren.

Het thema van de PWS-wedstrijd van dit jaar was Dynamics of Youth, waarin onderzoek wordt gedaan naar jongeren en jeugdontwikkeling. Hoe divers dit thema kan zijn, zagen we wel aan de onderwerpen. De onderwerpen gingen van optiek naar poëzie, van sociale druk naar economie.

Ons onderzoek ging over de reactie van jongeren op radicalisering als het gepresenteerd wordt als fictie of als feit. We namen een tekst uit de Honger Spelen en herschreven die naar een nieuwsartikel en deden het omgekeerde met een echt nieuwsartikel. Daarna vergeleken we hoe onze respondenten reageerden op de teksten.

Na een kort praatje was het zover, de winnaars werden opgenoemd. En daar zaten wij ineens tussen! Pas na afloop, toen we stonden te praten met de andere winnaars, realiseerden we ons echt dat we hebben gewonnen. Onze prijs is een stedentrip door Europa. Naast toeristische trekpleisters gaan we ook plekken bezoeken die te maken hebben met Dynamics of Youth.

Euforisch kletsten we na met onze ouders en PWS-begeleider meneer Busz, die we hierbij willen bedanken. Ook willen we even alle leerlingen bedanken die onze teksten hebben gelezen en vragen hebben beantwoord. Zonder jullie hadden we ons profielwerkstuk niet kunnen maken.

Hopelijk is dit de motivatie die je nodig hebt om echt je best te doen voor je PWS.

Sophie Jongma

 

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links