Anna van Rijn Kanaal

Sophie helemaal niet sprakeloos

Op woensdag 10 februari werd alweer voor de twaalfde keer de jaarlijkse Junior Speaking Contest gehouden. Dit is een wedstrijd voor alle tweede en derde klassen die tweetalig onderwijs volgen, waarbij ze een speech moeten maken gebaseerd op een onderwerp. Dit jaar was dat ‘simply speechless’.

Na de schoolrondes vertegenwoordigden Anna Duhen (2e klas) en Sophie Jongma (3e klas) onze school bij de provinciale rondes in Culemborg. Ik heb aan Sophie Jongma gevraagd of zij mij hier wat meer over kan vertellen. Ik vroeg naar hoe de dag begon, waarop ze lachend antwoordde: ,,We hebben het eerste uur eigenlijk alleen maar gegeten.” Verder vertelde ze dat ze begonnen met de tweedeklassers, Anna Duhen hield haar speech over smog. Ze deed het heel goed (anders had ze daar ook niet gestaan!) maar helaas viel ze niet in de prijzen.

Na een korte pauze waren de derdeklassers aan de beurt. Sophie Jongma viel wel in de prijzen, zij werd tweede met haar speech over stropen. De eerste prijs ging naar Rosette Raterman van het Lek en Linge College in Culemborg. Zij vertelde over haar verhaal met depressie en hoe het langzaam maar zeker beter gaat. Heeft ze terecht gewonnen? Sophie vindt van wel. ,,Ze heeft het zeker verdiend.’’ Sophie had zelf natuurlijk ook graag gewonnen, maar desondanks was het ,,een leuke en leerzame ervaring.”

Marina van den Bosch

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links