Anna van Rijn Kanaal

Ramadan extra zwaar door warmte

Veel leerlingen doen op dit moment mee met de ramadan. Dat is de negende maand in de islamitische maankalender. De ramadan is een maand van inkeer, waarbij je overdag niet mag eten. Dat betekent dat je dus alleen mag eten als de zon onder is.

Moslims doen de ramadan omdat het een traditie is van hun geloof en ze doen het om te weten hoe het is als je arm bent en bijna niks te eten hebt. De ramadan is elk jaar, maar elk jaar wordt het tien dagen vervroegd. Dus de ene keer is het in de zomer en de andere keer in de winter. In de winter is het natuurlijk makkelijker want dan wordt het eerder donker en mag je eerder eten, maar in de zomer mag je pas eten om half tien in de avond of later.

Als je dit jaar meedoet met de ramadan mag je eten om half tien (of later) en je moet stoppen (met eten) om twee uur in de nacht. Later in de maand wordt dat vier uur.  Ik spreek wel kinderen die meedoen met de ramadan, die hebben het wel zwaar, vooral wanneer het ook nog echt heet is.

De ramadan duurt dit jaar tot halverwege de maand juni. Na de ramadan komt het Suikerfeest, dat drie dagen duurt. Bij het Suikerfeest ga je veel lekkere hapjes eten en drankjes drinken het is vooral heel gezellig en heel lekker.

Wij wensen iedereen die meedoet met de ramadan nog heel veel succes!

Sennae Verweij en Dominique

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links