Anna van Rijn Kanaal

Post Traumatic Testweek Syndrom?

De toetsweek zit er eindelijk op, wéér een week overleefd. Nu gun ik mezelf wat rust, als in: ik zorg dat ik zo min mogelijk met school bezig ben. Zo breng ik al een aantal weken een minimalistisch aantal boeken mee naar de les en heb ik inmiddels al weer drie series helemaal afgekeken.

Natuurlijk is er wel iets in mij wat mij vertelt dat de toetsweek inmiddels alweer twee weken ‘net’ voorbij is. Maar toch blijf ik graag in de stemming van: lekker, voorlopig geen toetsen meer. Het probleem is dat niemand weet tot wanneer je dit gevoel mag hebben. Is het toegestaan om na de toetsweek nog een week niets te doen, en moet je dan weer aan de slag? Of mag het tot een week voor de volgende toetsweek? Dat is bij mij dus het probleem. Het is alsof mijn lijf een soort schrikreactie vertoont na iedere toetsweek: je hebt je een aantal weken flink ingespannen om vervolgens helemaal in te storten. Ik zit nog volop te genieten van de vrijheid na de toetsweek terwijl mijn docenten mij alweer om de oren slaan met nieuwe toetsen, examenstress en deadlines van opdrachten die ik moet inleveren. Als ik zin heb ga ik wel weer aan de slag, maar voorlopig vind ik de afgelopen toetsweek nog wel een goed excuus om lekker op de bank te hangen en series te kijken.

Anne van Hilten

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links