Anna van Rijn Kanaal

Peulen houdt het voor gezien

Na 35 mooie jaren moet Mathieu Peulen, docent maatschappijwetenschappen, er dan echt aan geloven: in september is zijn carrière op het Anna van Rijn echt voorbij. Wij zijn het afgelopen schooljaar mentorleerlingen van hem geweest en hebben hem geïnterviewd over zijn tijd bij het Anna.

Wij vonden pensioen een slap excuus, en vroegen hem waarom hij nou écht stopt. Hij gaf als antwoord dat hij na 35 jaar en omdat zijn AOW inging, wel moest stoppen. maar hij zal zeker nog met diverse dingen helpen op het Anna van Rijn. Hij is namelijk bezig een nieuw programma voor maatschappijwetenschappen te ontwikkelen. Daarnaast gaat hij helpen bij het bedrijf van zijn zonen én wordt hij ‘personal wijncoach’: particulieren die daar behoefte aan hebben (en hem kunnen betalen) gaat hij helpen om goede wijnen te proeven en te beoordelen.

Peulen is niet alleen actief geweest als docent, hij is ook jarenlang voorzitter geweest van de MR, de medezeggenschapsraad. De afgelopen periode heeft hij zich onder andere sterk gemaakt voor het opstellen van een statuut, waarin het pedagogisch en didactisch beleid is vastgelegd. Het speciale aan het Anna vindt hij toch wel de gelijkwaardigheid en de levendigheid. Het Anna voelde meteen goed voor hem: „Het is een onderdeel van mijn reflexbrein.“ Ondanks alle leuke dingen vindt hij dat het Anna toch iets meer kan leren van haar fouten.

Hij vertelde ons ook dat veel docenten uitkijken naar het pensioen en er naartoe leven, maar dat hij dit totaal niet zo ervaart. Zijn laatste jaar beschouwde hij toch als een van zijn beste jaren op het Anna van Rijn. Naast dit jaar was nog een ander jaar een memorabel jaar voor hem: het jaar dat maatschappijwetenschappen op het Anna van Rijn aan het rooster werd toegevoegd. Hij geniet erg van alles wat hij doet, niet alleen op school: „Ik heb gewoon veel plezier in mijn leven.“

Naast al deze standaardvragen moesten we hem toch ook de cruciale vraag stellen: wat was de beste lunch die u ooit op het Anna van Rijn gegeten heeft? Waarop hij antwoordde dat op de Harmonielaan altijd gekookt werd door leerlingen en dat dat toch wel zijn beste lunches waren.

Loes van der Woerdt & Marina van den Bosch

 

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links