Anna van Rijn Kanaal

Papieren rapporten: niet van deze tijd

Je krijgt ze elke periode weer: rapporten. Geld van je oma, een overzicht van zowel de goede als slechte cijfers. Alleen, waarom worden onze rapporten nog van papier gemaakt? We hebben Magister al, dus waarom verspillen we al dat papier om iets te laten zien wat we eigenlijk toch al weten?’

Een groot voordeel is natuurlijk je inkomen. De meeste leerlingen krijgen wel tussen de €5,- en €30,-. Dat is natuurlijk een makkelijke inkomstenbron, maar de nadelen zijn ook overduidelijk. Het is natuurlijk niet goed voor de natuur als meer dan 1000 leerlingen van het Anna van Rijn vier rapporten per jaar krijgen (voor mijn part kunnen we dit oplossen door minder toetsen geven), maar papierverspilling is niet het enige probleem. Een ander probleem is geld. Hier op school kost één vel papier €0,20. Laten we zeggen dat we er 900 nodig hebben, verdeeld over het Lyceum en de Mavo. Dit betekent dat onze school €180,- per periode uitgeeft aan papier voor rapporten. Daarvan kan je per jaar vier keer op luxe verzuim, oftewel vier dagen vakantie van de baas! En dan heb je nog de tijd die het kost om al die rapporten te printen.

Na een verhelderend gesprek met de heer Luckel (teamleider, red.), is het ons duidelijk dat de rapporten niet meer zijn dan een traditie: omdat iedereen het zo gewend is. Terwijl de meest accurate informatie op Magister te vinden is. Het kan zo zijn dat er alweer drie nieuwe cijfers zijn als de ‘nieuwe’ rapporten worden uitgedeeld. Plus, op Magister zie je niet alleen gemiddelden, maar ook andere cijfers. Dus is het niet gewoon makkelijker én beter om de papieren rapporten af te schaffen?

Naar onze mening zou het prima kunnen dat we gedag zeggen tegen de papieren rapporten en dat we volledig overstappen naar Magister en dat we meegaan met de tijd en de beschikbare technologie. Dit standpunt zou ook een goed gesprekspunt zijn voor de Leerlingenraad. Het is natuurlijk nooit leuk om een grote inkomstenbron te missen, maar het is handiger dat je je cijfers op Magister altijd bij de hand hebt.

Als we even alles op een rijtje met voor- en nadelen zouden zetten krijgen we dit:

Voordelen:                                                                 Nadelen:

Minder papierverspilling.                                           Minder zakgeld.

Meer geld voor verbeteringen in de school.             Lastiger voor de opa’s en oma’s

Actuele cijferlijst                                                       

 

Kortom: voor de natuur en de school is het afschaffen van deze verouderde traditie veel efficiënter.

Jonas Stroeven en Colin Voest

 

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links