Anna van Rijn Kanaal

Oud-leerling Shawn Sotong overleden

Op woensdag 30 augustus 2017, tijdens het spelen van een (oefen)voetbalwedstrijd op VSV Vreeswijk, is Shawn Sotong, oud-leerling van het Anna van Rijn College, in elkaar gezakt. Dit gebeurde totaal onverwacht, voor het oog van het gehele team, de scheidsrechter en de aanwezige toeschouwers. De 20-jarige Shawn werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij niet veel later kwam te overlijden.

Uit nader onderzoek in het ziekenhuis bleek dat een hartstilstand vermoedelijk de oorzaak is geweest van het plotselinge ineenzakken. Het zeer betreurde verlies heeft zijn familie, vrienden en vriendin, maar ook het Anna van Rijn College hard getroffen. Naast verdriet is er vooral ongeloof. Hierbij wensen wij iedereen heel veel sterkte toe bij het verwerken van het verlies.

Door zijn vrienden werd hij gezien als een bron van inspiratie. Als de grote broer, die gericht en serieus bezig was met zijn toekomst. Altijd vriendelijk, goedlachs en gezellig, een hele lieve jongen. Op school, in de ogen van de leraren, werd Shawn gezien als een bovengemiddelde leerling. Zijn vroegere mentor, meneer Dogger, herinnert zich de atletisch gebouwde havoleerling nog heel goed. ,,Het leek wel of hij elke week breder werd. Ik kneep weleens in die armen en dan zei ik dat ie nou maar eens moest stoppen met trainen. Daar kon ie wel om lachen.’’ Dogger herinnert zich ook de ontwikkeling die Shawn doormaakte. ,,Toen hij eenmaal een keuze had gemaakt voor een hbo-opleiding, zag je hem er helemaal voor gaan. Toen bleek ook wat hij allemaal in zijn mars had. Een parel in de klas.’’

Bij VSV Vreeswijk is er in de kantine een plek gemaakt ter herdenking van Shawn. Donderdag 7 september wordt Shawn Sotong begraven op Uitvaartcentrum Noorderveld. Daarnaast denkt de familie nog na over een moment om het leven van Shawn te vieren met zijn vele vrienden.

Shrila Sewnarain Sukul

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links