Anna van Rijn Kanaal

Oproep van een ongelukkige leerling

Eindelijk is het buiten die temperatuur dat ik met mijn nieuwe Donald Duck-trui de deur uit kan. Zo heel warm is die nou ook weer niet, dus als ons klimaat weer eens overdrijft, doe ik er een sjaal bij en fiets ik extra hard naar school, zodat ik misschien nog een plekje bij de verwarming kan bemachtigen.

Eenmaal in het lokaal sprint ik naar de verwarming: hij staat uit. Snel zet ik ‘m aan en ga er alvast heel dicht tegenaan zitten. Vol verwachting hoor ik het water door de radiator stromen.

Om de warmte nog beter te voelen en mijn vingers toch een soort van te ontdooien, leg ik mijn arm op de verwarming. Op het moment dat ik hem er even vanaf haal, merk ik dat er iets kleeft aan de onderkant van mijn gloednieuwe trui: kauwgum… Diep verdrietig kijk ik om me heen, een beetje beschaamd zelfs. Waar komt die plakzooi vandaan? Het duurt even, maar uiteindelijk besef ik dat het ‘gesmolten’ kauwgum van de verwarming is. Dat het komt door de mensen die in de zomer hun kauwgum vrolijk in de verwarming plakken, zonder te beseffen dat het er in de winter nog steeds zit, plakkeriger dan ooit tevoren.

Bij deze een oproep aan alle leerlingen: laten we met z’n allen onze kauwgum niet meer in de verwarming plakken. Dan kan ik in het vervolg ook gewoon weer mijn Donald Duck-trui aan. Helaas is de schade al deels aangericht, dus let toch even op als je met je enthousiaste ochtendhumeur dicht tegen de verwarming aan gaat zitten.

Anne van Hilten

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links