Anna van Rijn Kanaal

Ook een docent heeft vakantie nodig

De zomer is al even voorbij maar de herinneringen vergaan nooit. Mijmeringen over heerlijke uitjes naar het strand en zonnen in de zilte zeelucht is nog steeds reden van niet opletten nummer 1.

Maar wij leerlingen zijn niet de enigen die zes weken vakantie hadden. Leraren hebben uiteraard ook genoten van de weken uit de warme lokalen met beslagen ruiten en kinderen die alleen maar aardig tegen ze doen als ze iets van hen nodig hebben.

Neem nou mevrouw Kuiper, geliefd bovenbouwdocente Frans. Zij heeft deze zomer heerlijk genoten, zij heeft op terrasjes gezeten met een wijntje uitkijkend op grote pleinen. Haar dag begon al ‘s ochtends vroeg met heerlijk warme croissantjes en wat romige ‘beurre’. Om daarna lekker naar de winkels te fietsen met een poedel in de mand voorop haar fiets. Ze heeft de nieuwste mode geshopt van mooie zijde sjaaltjes tot een rode baret met matchende lippenstift. Alleen de zwart wit gestreepte trui miste nog. Die heeft ze na haar lunch van heerlijke kikkerbilletjes met baguette nog op de kop weten te tikken. Na de lunch ging ze met haar man langs de kapper om zijn moustache bij te laten knippen, waarna zij slakken aten met knoflook in een klein chateautje. De dagen eindigden met een heerlijke rode bordeaux. Zo ging het dag in dag uit totdat hun vlucht terugging naar Nederland. Al met al was Spanje 2k16 een groot succes.

Saskia Roozeboom

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links