Anna van Rijn Kanaal

Olympic Moves: Michel regelt het wel

Jullie hebben de flyers misschien wel zien hangen in school, of een mailtje gekregen van meneer Emmen waarin staat dat de selectiemiddagen er weer aan komen. Weten jullie al waar ik het over heb? Olympic Moves natuurlijk!!

Ieder jaar zorgt Michel Emmen er weer voor dat onze school kan deelnemen aan de verschillende sporten, zodat onze school zich misschien wel kan plaatsen voor de landelijke finales! Olympic Moves is best wel een begrip geworden op onze school en daarom heb ik ervoor gekozen om het “brein” achter onze deelname aan Olympic Moves eens te interviewen, namelijk meneer Emmen!!

Olympic Moves is een evenement waar alle middelbare scholen zich voor kunnen aanmelden. “Het enige wat je nodig hebt is een enthousiaste LO-docent,” aldus meneer Emmen. Tegenwoordig heet het dus Olympic Moves, maar meneer Emmen vertelde mij dat het vroeger “Mission Olympic” heette. Naar mijn mening is deze naam veel leuker!

Dit jaar is inmiddels het vijfde jaar dat onze school hieraan meedoet. We begonnen best wel klein, met drie sporten, maar nu doen we inmiddels mee met elf verschillende sporten. In de voorrondes hebben we deelgenomen aan: de veldloop, zaalvoetbal, veldvoetbal, unihockey, veldhockey, streetdance, basketbal, volleybal, atletiek meerkamp, tennis en badminton. En dit was best met behoorlijk succes, want op vrijdag 7 juni hebben maar liefst 73 leerlingen deelgenomen aan de landelijke finale. Daar hebben we meegedaan aan de volgende sporten: veldloop, streetdance, zaalvoetbal, tennis, badminton en unihockey. Dat is nogal wat. Dit jaar zijn Guusje den Uijl en Lars Stol eerste geworden met tennis! Hoe knap is dat!

Het is allemaal leuk en aardig, maar iemand moet dit natuurlijk ook allemaal organiseren. En zoals jullie misschien wel weten doet meneer Emmen dat voor het Anna van Rijn College. “Ik organiseer dit in principe alleen, maar ik heb hele aardige collega’s die mij helpen door bijvoorbeeld mee te gaan naar verschillende voorrondes. Dit zijn niet alleen mijn LO-collega’s, maar ook collega’s van andere vakken. Ik zorg er wel voor dat alles, zoals materialen en kleding er tiptop wordt aangeleverd,” aldus meneer Emmen. Ik kan mij best goed voorstellen dat dit veel tijd moet kosten, en dat is ook zo. Meneer Emmen: “Er gaat veel van mijn tijd inzitten, vooral in de landelijke finale. Als ik aan het einde van het jaar terugkijk, besef ik hoeveel tijd ik in Olympic Moves heb gestoken. Maar het enthousiasme van de leerlingen en dat ze het hoogst haalbare willen bereiken, zorgt er elk jaar weer voor dat ik het de moeite waard vind!”

Als het aan meneer Emmen ligt, is het Anna van Rijn College volgend jaar weer van de partij! Hij weet nog niet voor welke sporten we ons gaan inschrijven, maar dat zien we volgend jaar wel weer! Ik kijk er in ieder geval alvast naar uit.

Demi Luijten

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links