Anna van Rijn Kanaal

Oktober hottakes

Halloween komt eraan, maar wat mij echt bang maakt zijn wijzelf. Hier zijn de prille oktober hottakes, om ons warm te houden als de winter met de voet tussen de deur staat.

  1. Er is iets aan de energie van Greta Thunberg wat mij doet geloven dat we inderdaad meer autistische vrouwelijke figuren nodig hebben. Iets aan het feit dat ze een hele simpele oproep doet, wetenschap zou ons iets vertellen wat wij simpelweg serieus zouden moeten nemen. Want vaak weten wij wat de wetenschap zegt, maar geloven we het niet echt. Toch wel jammer dat het in de memes vooral over haar biologische pompoen van een gezicht gaat.
  2. September is voorbij, en het werd tijd. Ik dank god hiervoor omdat september blijkbaar de maand is met de meeste verjaardagen en we weten allemaal wat jullie graag doen op die verjaardagen… Mijn feed vervuilen met foto’s van jouzelf naast, achter of onder twee gloeiende, piepende, goudgekleurde ballonnen die jouw leeftijd vormen!
  3. Halloween is onderweg… Gelukkig is Margot Robbies opgeblazen rol in een onderweldigende film dit jaar geen nachtmerrie voor halloween-feestgangers wereldwijd. Hoewel ik Tarantino’s incarnatie van Sharon Tate (met alle blote voeten van dien) minder erg vind dan de epidemie aan conformistische beautyblogtutorials van het breindode personage Harley Quin in Suicide Squad van regisseur David Ayer.
  4. Dit is eigenlijk een vraag: waar zijn alle saxofoonspelers gebleven? Zijn we bereid te accepteren dat het ooit staple instrument nu enkel een goedkope, nostalgische 80s gimmick is geworden?
  5. Dit is meer een comment: elke Bershka-aankoop is een capitulatie van je persoonlijkheid. 
  6. Die verbouwing net buiten Cityplaza he, waardoor ik een omweg moet maken ja, wij zijn echt het land van fiksen wat nooit gebroken was.
  7. We moeten toch gewoon liedjes kunnen skippen op de fiets zonder veroordelende blikken te krijgen van tegemoet rijdend verkeer? Ik snap dat we de jaarlijkse grote betuttelingswet nodig hebben om het land draaiende te houden en dat die dit jaar de vorm heeft genomen van de anti-telefoon wet. Maar ik beloof dat ik alleen maar mijn liedjes wil skippen zonder een telefoonhouder te moeten kopen voor mijn fiets. Het was al een dode letter voor het begon. Komt allemaal door die vuile telefoonhouderlobbyisten.
  8. Dan nog even kort het nieuws; Jort Kelder doet aangifte tegen bitcoinoplichting, Tsjechische slagerzanger Karel Gott (80) is overleden, er klinken nog steeds Britse accenten in Brussel en een Finse man heeft laatst een vrouw neergestoken op een Finse school, met een zwaard.

Deze maand zo’n 446 jaar geleden eindigde de Tachtigjarige Oorlog nadat Willem van Oranje de dijken doorstak zodat de Spanjaarden natte voetjes kregen. De eerste grootse overwinning door de Nederlanden op Spanje, en hiermee was de grondslag gelegd voor de beginselen van een onafhankelijk Nederland om op te bloeien. Bij deze tellen we het 446e jaar dat oktober niet op kan tegen die oktober van 1573… Hey, we hebben nog 28 dagen om het waar te maken.

Sewa Hasan

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links