Anna van Rijn Kanaal

Oh oh Den Haag… Wat ben je mooi om te zien

Op dinsdag 13 november gingen de leerlingen met tekenen in hun vakkenpakket op excursie naar Den Haag. We zijn naar twee musea geweest, het Meermanno en Panorama Mesdag. Er was echt ontzettend veel te zien en het was een superleuke ervaring!!

De excursie was voor de leerlingen die tekenen in hun vakkenpakket hebben gekozen. ’s Ochtends moesten we ons al om acht uur melden, want als je niet op tijd zou zijn dan ging de bus gewoon zonder jou weg. Gelukkig was iedereen er en konden we met z’n allen vertrekken richting Den Haag!

De klassen werden in twee groepen verdeeld, in groep A en in groep B. Ik zat met mijn klas in groep A. Groep A ging eerst naar het Meermanno museum en groep B ging naar Panorama Mesdag. Deze musea lagen een stukje van elkaar vandaan. Na een uur zouden we omruilen zodat je allebei de musea kon bekijken.

In het Meermanno museum was een expositie over de tekenaar Quentin Blake, ook wel bekend als de illustrator van de boeken van Roald Dahl. Daar kon je al zijn werk zien. We mochten ook een speurtocht doen (die was eigenlijk bedoeld voor kleine kinderen) en als je de goede oplossing had, kreeg je een cadeautje bij de kassa. En raad eens… Een heleboel hadden de goede oplossing, wij waren dus benieuwd naar ons cadeautje! Weet je wat we kregen? Een heel leuk klein doosje met potloden! Daar waren wij natuurlijk heel blij mee! Ook kregen we te zien hoe een drukpers werkte die ze vroeger gebruikten om teksten te drukken. Dit was best toepasselijk, want 4Havo is op dit moment bezig met een opdracht over druktechnieken. Het eerste museum was voor mij dus een geslaagde ervaring! De tijd was om, dus gingen we van museum ruilen, op naar Panorama Mesdag.

Panorama Mesdag was heel bijzonder om te zien. Het is een schilderij dat 360 graden om je heen gaat en is dus intens groot. Het schilderij is 14m lang en het gaat over Scheveningen. Je ziet het strand van Scheveningen en de huizen. Het was echt mooi om te zien en ik ben blij dat ik het heb kunnen zien!

Als laatste kregen we nog een uurtje vrije tijd en daarna was het alweer tijd om naar de bus te gaan. We vertrokken om 14.00u omdat er anders kans was dat je in de file kwam te staan en dat wil je natuurlijk niet. We kwamen om 15.00u weer aan in Nieuwegein. Ik kan zeggen dat het een hele leuke dag is geweest en dat ik best nog wel eens op excursie zou willen!

Demi Luijten

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links