Anna van Rijn Kanaal

Nieuwe watertap groot succes!

Wc-water drinken is sinds dit schooljaar verleden tijd! De leerlingenraad heeft voor een watertap in de kantine gezorgd, en daar zijn wij natuurlijk heel erg blij mee. Hij staat er sinds begin dit schooljaar, naast de plek waar je eten koopt bij de kantine.

Het is niet alleen fijn dat de waterpomp er is, maar het heeft ook een positieve invloed op de school. Het water is namelijk veel frisser en kouder dan het water uit de kranen, waardoor leerlingen vaker water drinken dan dat ze frisdrank of zoete sappen kopen. Ook is je flesje sneller gevuld, binnen een paar seconden heb je lekker koud drinkwater!

Dat leerlingen enthousiast zijn is duidelijk. We hebben een paar leerlingen/docenten om hun mening over de watertap gevraagd.

Anna: “Ik vind het fijner dan het water uit de kraan bij de wc, want het is veel kouder. En als je het warm hebt, is het lekker om een koud slokje water te drinken.”

“Ik vind het een gezond alternatief voor frisdrank, en ik vind het goed dat het gratis word gepromoot,” aldus mevrouw Kooijman.

Marieke: “Ik vind het fijn, want nu kan je je Dopper lekker vullen met ijskoud water.”

Zoals je ziet zijn er veel positieve reacties; dat is ook te zien aan het aantal leerlingen dat in de pauze een bezoekje brengt aan de watertap.

Dat de watertap een echte aanwinst voor de school is staat vast, maar wij hebben nog een laatste, tot nu onbeantwoorde vraag. Op het schilderijtje boven de tap staat: “Spraakwater lest de dorst!” Onze vraag is dus: waarom heet spraakwater nou eigenlijk spraakwater? Was dat niet een ander woord voor sterke drank? Wij gingen op onderzoek uit.

We zijn langs conciërge Goof gegaan om te vragen of hij het antwoord op onze vraag wist. Volgens onze medeleerlingen van de Mediagroep was hij namelijk degene was die het schilderijtje heeft opgehangen. En ja hoor, zoals verwacht had Goof het antwoord: “Spraakwater is de naam van een Nederlandstalig rapnummer van de rapper Extince.” Okee, nu snappen we eindelijk wat het betekent, en dus is ons mysterie opgelost!

Nogmaals willen wij de leerlingenraad bedanken dat ze deze watertap geregeld hebben. Wij kunnen ons nu al niet meer voorstellen hoe het was zonder watertap.

Demi Luijten & Yasmin Al-Jarrah

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links