Anna van Rijn Kanaal

Nieuwe lichtkrant: ff wennen

Zoals de meesten al is opgevallen is de lichtkrant veranderd, na een paar dagen dat het helemaal niet werkte. Gelukkig is hij weer terug, en in een heel nieuw jasje ook! Ondanks dit goede nieuws, heb ik ook minder positieve reacties gehoord.

lichtkrantIk ben er iets aandachtiger naar gaan luisteren en heb ontdekt dat er een en al verwarring is. Zo is de lichtkrant nu op uur, in plaats van op klas, gesorteerd. Je moet dus nu per uur kijken of jouw klas erbij staat en wat de wijzigingen voor die dag in dat uur zijn. Ook heb ik gehoord dat de lichtkrant vanzelf veel te snel naar de volgende pagina gaat, en dat je niet meer zelf kan aangeven dat je naar de vorige of volgende pagina wilt. Verder zijn er nog onduidelijkheden over de doorgestreepte afkortingen van de docenten en de lokalen.

Met deze gegevens ben ik naar de roostermaaksters gegaan. Met Petra Agema heb ik over alles gepraat, en ze is iedereen heel dankbaar voor de mogelijkheid om de lichtkrant te verbeteren. Ze gaat proberen de lichtkrant zo te veranderen dat hij wat langzamer van de ene naar de andere pagina gaat. Ze heeft ook aangegeven dat er boven in een balkje de klassen met de roosterwijzigingen van die dag zijn benoemd. Verder is ze nog bezig met het verhelderen van de informatie over welke dag de lichtkrant gaat. Ze heeft zelfs aangegeven dat de lichtkrant nog veranderd kan worden, op klas gesorteerd, als een groot deel van de leerlingen aangeeft dat zij dit fijner vinden.

Alhoewel ik zelf ook moeite heb met de veranderingen, denk ik ook wel dat het een kwestie van wennen is. Het is even moeilijk om het automatisme om op klas te kijken, om te zetten in naar uur kijken. Maar mevrouw Agema hoopt al een hele hoop te helpen door elke pagina langer te laten staan, voordat de volgende pagina tevoorschijn komt. Dus geef het de tijd, er wordt aan gewerkt!

Shrila Sewnarain Sukul  

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links