Anna van Rijn Kanaal

Muren op wieltjes

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en dat betekent nieuwe gezichten, oude gezichten en weer een jaar met meer huiswerk dan het vorige. Ook het Anna van Rijnkanaal is weer druk in de weer met schrijven en filmen.

Maar terwijl wij lekker thuis zaten of lekker op vakantie gingen, was de school al druk bezig het volgende schooljaar en er zijn weer wat nieuwe veranderingen doorgevoerd, zowel voor als achter de schermen.
Er zijn wat nieuwe regels bij gekomen, bijvoorbeeld: als je ziek naar huis gaat voor een toets, moet je je absentie ook bij de docent van de toets melden. Nieuw is ook die gele lijn op het fietsenplein die er sinds de 9de is. Maar waarschijnlijk de meest bizarre verandering is toch wel de muren op wieltjes in 1.13 en 1.81. Op het eerste gezicht denk je dat de school je steeds meer in hokjes laat werken, maar is dat wel zo?

Na een rondvraag van het Anna van Rijnkanaal blijkt juist het tegendeel het geval. Het is de bedoeling dat er per c-uur twee klassen in één lokaal kunnen zitten. Daarom hebben ze kasten die alleen maar in de weg zaten hergebruikt om een soort Chinese Muur te bouwen die de twee klassen splitst. De tafelindeling is ook gemaakt om de werksfeer en het overleg te bevorderen tussen de leerlingen. In beide lokalen is er ook een afgeschermd hoekje waar je alleen of in een kleinere groep goed kan werken. Dit is dus de nieuwe manier hoe er c-uur wordt gegeven in 1.13 en in 1.81.

Natuurlijk is het leuker om een broodje bij de Lidl te kopen, een overheerlijk frietje van het cafetaria te halen of gewoon lekker ouderwets te zitten te kletsen met je klasgenoten in de aula, maar als je dan toch geen uitval hebt, is het tenminste beter dan die toetsopstelling of door elkaar zitten met een andere klas..
Jonas Stroeven

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links