Anna van Rijn Kanaal

MRT is terug op het Lyceum

MRT, zegt dat je iets of denk je: wat? MRT staat voor Motorische Remedial Teaching, oftewel kinderen extra hulp aanbieden voor zowel de fijne als de grove motoriek. Want LO-docenten hebben tussen de twintig en dertig kinderen per klas en dan is het voor hen moeilijk om iemand speciale aandacht te geven. Bij MRT krijg je die aandacht dus wel.

MRT is rond 2002/2003 geschrapt door bezuinigingen van de school, maar is dus weer teruggekomen in de tweede CUP-periode van dit jaar, omdat er genoeg vraag naar is. In die tijd was MRT er voor de Harmonielaan en het Lyceum, maar tegenwoordig wordt het alleen nog gegeven op het Lyceum.

Wij hebben twee docenten die bevoegd zijn dit vak te geven en dat zijn meneer Spelten en meneer Luckel. Zij hebben allebei een extra studie gedaan voor MRT, maar op dit moment is meneer Spelten de enige die het geeft. Er is nu weer een paar maanden MRT op school, nu nog alleen voor de onderbouw. MRT is geen A-uur als de andere RT-lessen, maar het wordt op maandag in het R-uur gegeven. Meneer Spelten legt uit dat MRT niet is bedoeld voor leerlingen die extra willen gymmen, want daarvoor is het R-uur LO. MRT is er echt om kinderen te helpen met hun motoriek.

Er zijn twee manieren om MRT te krijgen. Je kunt zelf aangeven aan je LO-docent dat je het écht nodig hebt en de andere manier is dat je LO-docent je aanmerkt voor MRT. Als één van die twee dingen gebeurt, gaat je docent eerst met jou overleggen of hij het ziet zitten en jij ook. Dan gaat hij het bespreken met de MRT-docent en die weer met je ouders en de mentor. Als iedereen er vóór stemt, dan gaat de roostermaker het open zetten in je CUP-rooster. Maar MRT is een vak waar je ook echt 110% inzet moet tonen, dus niet denken dat je het voor de lol doet.

Jonas Stroeven

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links