Anna van Rijn Kanaal

Marina’s tips tegen de warmte

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, vakantie…. duurt helaas nog even. Bijna iedereen heeft er last van, de overhitte klaslokalen en concentratie die niet te vinden is. Ik vind het zelf ook heel lastig om goed te werken in deze warmte.

Ik ben gaan nadenken en heb wat dingetjes opgezocht op internet. Ik heb hier zes tips voor jullie met dingen die je wel of juist niet moet doen om deze warmte zo goed mogelijk door te komen, zodat je ook voor deze toetsweek nog even kan knallen:

  1. Drink genoeg. Het hoeft niet per se heel koud water te zijn, maar het is belangrijk dat je genoeg drinkt, zodat je hersenen en de rest van je lichaam genoeg vocht binnen krijgen om goed te kunnen functioneren
  2. Eet genoeg. Genoeg eten is altijd belangrijk, maar met dit weer al helemaal. Probeer wat meer fris fruit te eten, zo krijgt je lichaam meer vitamines binnen en het is nog lekker verfrissend ook. En probeer als lunch iets lichters mee te nemen zodat het minder zwaar is voor je maag.
  3. Draag niet teveel strakke kleding en donkere kleuren. Donkere kleuren trekken meer warmte aan en strakke kleding geeft je lichaam minder lucht.
  4. Ga in de tien minuten looppauze niet al in de klas zitten. De gangen zijn over het algemeen koeler, dus is het beter om die tien minuten even op de gang te besteden.
  5. Laat je dagelijkse make-up routine even achterwege! Hoe meer make-up je op hebt, hoe warmer het wordt. Dit komt omdat het de poriën van je huid blokkeert.
  6. Heel cliché maar toch wel heel erg waar: denk niet te veel aan de warmte en klaag er niet te veel over. Zo blijf je er maar aan denken en wordt het erger. Als je je gewoon bezig houdt met andere dingen, valt de warmte iets minder op en is het dus ook weer iets draaglijker.

Dit waren mijn tips, ik hoop dat jullie er wat aan hebben!

Marina van den Bosch

 

 

 

 

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links