Anna van Rijn Kanaal

Let’s talk TED!

Als je ooit een keer in een R of V-uur van mevrouw Kerseboom hebt gezeten, ken je vast wel de TED Talks. Mevrouw Kerseboom is een groot fan van deze toesprakenreeks en wil al heel lang TED talks op onze school organiseren. En nu eindelijk is het zover, we introduceren: TEDxYouth@AnnaVanRijnCollege.

Wat daarbij gezegd moet worden is dat de TEDxYouth@AnnaVanRijnCollege niet van TED  Talks zelf is. Het Anna van Rijn heeft een licentie gekregen van TEDx om deze talkshow te organiseren en is onafhankelijk van TED zelf.

Mevrouw Kerseboom heeft het voor elkaar gekregen om een TEDx te houden hier op school. Ze vindt dat de talks goed bij onze school passen. “Op school spreken we vaak in het openbaar, met MEP of het debatteam.” Als mensen het leuk vinden om op YouTube naar de TED Talks te kijken, is het iets voor jou om naar de TEDx te gaan. En wees niet bang hoor, jijzelf hoeft niet een speech te houden. Er komen sprekers uit Nederland en andere landen om een Talk te houden hier op het Anna van Rijn. Het zijn dus niet alleen Engelstalige speeches, maar ook zitten er Nederlandse sprekers tussen. “Er komen misschien wetenschappers, mensen uit de cultuursector en van alles wat, allemaal mensen die een leuke en interessante speech gaan geven.”

Eén leerling mag ook een speech houden met de TEDx. Hier moet je wel een soort auditie voor doen. Dat gebeurt na de toetsweek, met een zelfgeschreven speech die ongeveer drie minuten lang moet zijn. Dit mag in het Nederlands, maar ook in het Engels. De winnaar mag op het podium staan en met TEDx zijn of haar speech geven. Wil je hieraan meedoen? Voor meer informatie moet je bij mevrouw Kerseboom zijn.

De TEDxYouth@AnnaVanRijnCollege zal plaats vinden ergens in oktober. Dus je hebt nog wel even de tijd om na te denken of je hierheen wilt. Er zullen ongeveer 100 kaartjes te koop zijn. Hoe duur die worden, dat is nog niet bekend. Ook is er een pauze tussendoor waarin lunch wordt geserveerd. Dus als je zin hebt in een gezellige, maar ook interessante dag, dan moet je vooral naar de TEDx-show gaan.

Lijkt het je misschien leuk om aan dit evenement mee te werken? Heel graag! Mevrouw Kerseboom zoekt nog mensen om haar te helpen met het organiseren van de TEDx. Dus wil je graag helpen? Meld je dan aan bij mevrouw Kerseboom.

Lisa Ritfeld

 

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links