Anna van Rijn Kanaal

Kunstmarkt Nieuwegein 2017

Op zondag 1 oktober, vond de kunstmarkt Nieuwegein voor de 25ste keer plaats. Tussen de diverse kraampjes met kunstzinnige werkjes stonden ook zeven kunstenaars van ons eigen Anna van Rijn, ik was er ook bij.

De kunstmarkt in Nieuwegein bestaat al 25 jaar, mensen hebben sinds 1992, wanneer hij voor het eerst werd gehouden, van de kunst en de sfeer kunnen genieten. Dit jaar stond de markt vanwege zijn 25-jarige bestaan in het teken van feest. Dit was te merken aan de ballonnen die rond elk kraampje hingen en de uitgelaten sfeer. Zelfs de burgemeester kwam even langs. Ook werd er dit jaar een speciale fotowedstrijd gehouden.

Het kleurrijke kraampje dat onze school representeerde stond naast het kraampje van het Cals, dat weer naast de kraam van het Oosterlicht stond. Deze drie kraampjes representeerden de jongste kunstenaars van Nieuwegein, ofwel de Young Talent. En achter het kraampje, versierd met onze kunst, stonden; Mara Bremmert, Kyenna van Ham, Samantha Steur, Lieselot Harmsen, Eva Schwarze, Mariam Hussein en ik. De organisatie stelde onze aanwezigheid erg op prijs, Stichting Kunstmarkt Nieuwegein heeft als een van hun doelen het aanmoedigen van jongeren om meer te doen aan kunst.

Naast de fotowedstrijd die ter ere van de verjaardag van de markt werd gehouden, vond er nog de wedstrijd voor beste artiest plaats. Deze bestond uit twee categorieën. Wij deden, net  als onze buurkraampjes (de leerlingen van Cals leerlingen en Oosterlicht), mee in de Young Talent categorie. De 1e prijs werd gewonnen door een 18-jarige leerling van het Cals College, maar wij gingen ook niet met lege handen naar huis, ik won de 2e prijs. De prijzen werden uitgegeven door de burgemeester van Nieuwegein, die verrassend nerveus was omdat hij de hele dag commentaar had gekregen op zijn manke loopje (een verrekte spier, zei hij).

Na zes uur op de markt te hebben gestaan hebben we misschien niet veel verkocht, maar wel erg genoten. De ruim 90 kunstenaars, waarvan drie live kunstenaars, zorgden ervoor dat het nooit saai dreigde te worden en er is steeds wat nieuws te zien was; van sculpturen tot keramiek of unieke portretten.

Al met al was het een goede ervaring, we hebben mooie dingen gezien en het leuk gehad. Als je er dit jaar niet bij was, zorg dan dat je het volgend jaar meemaakt.

Sewa Hasan

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links