Anna van Rijn Kanaal

Jansen terug naar zijn wortels

Twee jaar geleden kwam aardrijkskundedocent Dave Jansen voor het eerst op het Anna van Rijn. Het was zijn eerste baan in het onderwijs. Met veel plezier gaf hij ons deze twee volle jaren les.

Waarschijnlijk weet je wel wie meneer Jansen is. Met zijn twee meter zoveel viel hij nogal op. Als je het niet weet: op Red Nose Day liep hij rond met een paarse baard, nadat leerlingen genoeg geld hadden ingezameld om zijn baard een kleurtje te mogen geven.

Helaas verlaat meneer Jansen het Anna voor zijn oude middelbare school. ,,Er kwam daar een vacature rond september, en ik dacht: laten we het gewoon proberen!” Hij kreeg de baan, maar hield zich stil omdat hij eerst de periode op het Anna van Rijn moest afmaken. Inmiddels is hij vertrokken, aangezien zijn nieuwe baan begon in 2018. Hij is nu dus weer terug bij vroeger.

Jansen had een goede reden om voor een andere baan te gaan: hij kreeg te veel moeite met het geringe aantal contacturen. Hij zag zijn leerlingen maar één keer per week en dat vond hij lastig werken. Ook zijn de leerlingen kennelijk niet de enigen die last hebben van fouten in de roosters en een haperende internetverbinding. Meneer Jansen had hier net zoveel last van.

Toen wij hem vroegen wat het leukste aan het Anna van Rijn was, zei hij: ,,De band die ik heb/had met mijn leerlingen en mijn collega’s.” Voordat Jansen wegging, heeft hij nog wel wat proberen te regelen voor zijn leerlingen. Zoals de zes en vijf vwo-klassen weten, hebben zij twee boeken in een jaar moeten verwerken. Hier wilden meneer Jansen en een paar andere aardrijkskundeleraren wat aan doen. Samen me zijn sectie heeft hij aangekaart dat dit moet veranderen, zodat de vierde klas dit probleem volgend jaar niet meer heeft.

Wij wensen meneer Jansen veel plezier en veel succes op zijn nieuwe school. En het allerbelangrijkste wat wij als Anna van Rijn voor ogen moeten houden: hij koos niet Cals boven ons!

Lisa Ritfeld en Simke Havinga

 

 

 

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links