Anna van Rijn Kanaal

‘Ik miste deze school wel’

,,Ik miste deze school wel.’’ Wie had ooit gedacht dat iemand dat zou zeggen, en dat over het Anna? Mevrouw Struik, lerares Engels, is midden in dit schooljaar teruggekomen naar het Anna om de klassen van een inmiddels vertrokken docente verder les te geven.

Mevrouw Struik heeft hier al les gegeven in het schooljaar 2012-2013, maar is na een jaar toch maar vertrokken. ,,Ik kom zelf uit de klassieke stijl van onderwijs, maar in het nieuwe systeem op het Anna zou dat helemaal veranderen, en dat trok mij niet echt,’’ zegt ze, op de vraag waarom ze is gestopt.

Nadat ze is gestopt bij het Anna, heeft ze gewerkt bij de British Council, waar ze in 2011 was begonnen en ook nu nog werkt als examinator spreekvaardigheid. Maar toch is ze teruggekomen en net als jullie allemaal vroeg ik me af: WAAROM? ,,Ik heb hele goeie herinneringen aan deze school en mijn collega’s overgehouden, zoals de uitwisseling naar Berlijn. Dat was hilarisch! En ook vond ik het TTO-programma heel interessant en leuk. De mensen met wie ik werk zijn heel warm en hartelijk en belangrijker dan het systeem dat wordt gebruikt,’’ aldus mevrouw Struik.

Engels heeft mevrouw Struik altijd al leuk gevonden, maar eigenlijk wist ze niet dat Engels ook haar toekomst zou worden. Tijdens het eerste jaar van haar studie rechten aan de universiteit kwam ze erachter dat ze Engels het meeste miste en helemaal niks voor rechten voelde. Ze heeft haar jaar afgemaakt en is daarna meteen begonnen met de studie Engels. Het laatste jaar van haar studie heeft ze in Engeland, Cambridge doorgebracht, aan de Newnham College University. ,,De leukste ervaring uit mijn leven is dan ook mijn laatste studiejaar in Engeland. Ik voel me er zo thuis! Soms denk ik dat ik Britser ben dan de Britten in Engeland.”

Ze houdt, zou je kunnen zeggen, dus heel erg van Engeland. Naast Engels houdt ze ook van reizen, hoewel ze een klein trauma heeft opgelopen door de turbulentie boven de Rocky Mountains. Verder houdt ze van fietsen, wandelen, zwemmen, ze vindt fotografie interessant en films kijken ook super leuk. Mevrouw Struik beschrijft zichzelf als een dromer, denker; ze is ambitieus, meegaand, trouw, ervaren en net als velen houdt ze ook van goede humor.

Toen ik vroeg wat voor haar de ideale student zou zijn, zei ze heel zelfverzekerd: ,,Ikke!!” De student die vragen stelt en kritiek durft te leveren, zou voor haar een goeie leerling zijn. Als je bij mevrouw Struik liever niet in het krijt wil staan, zorg er dan voor dat je niet hypocriet bent.

Tot slot vroeg ik wat een eigenschap is waar iedereen versteld van zal staan. ,,Hmm.. tja,” zegt ze grinnikend, “ik hou heel veel van dansen, dat zien veel mensen niet aankomen.”

Shrila Sewnarain Sukul

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links