Anna van Rijn Kanaal

Hoe gezond is onze kantine?

Vorige maand heeft het RIVM (Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu) een rondvraag gedaan bij scholen om te kijken of de scholen de leerlingen genoeg aanbod geven van gezonde producten op scholen. Maar is de gezonde voedsel nou goed of schrikt het de leerlingen juist af en gaan ze naar de patatzaak of de Lidl hier in de buurt?

Dat vroegen we aan hongerige klanten in de rij bij de kantine. De meeste reacties waren vrij positief: de kantine en de cateraar doen veel doen om gezonde voeding aan te bieden aan de leerlingen. Maar nog steeds zijn niet alle producten gezond. De bekende broodjes kroket bijvoorbeeld gaan nog steeds letterlijk als warme broodjes over de toonbank en ook de drankautomaat heeft een groot assortiment van cola en andere soorten frisdrank. Als het aan het RIVM ligt, wordt dat ook verleden tijd.

Dat gezonde eten is trouwens niet zo gezond voor je portemonnee. Een broodje kaas bijvoorbeeld kost €1,50, terwijl je bij de Lidl een kaasbroodje koopt voor €0,39, dus voordelig is het niet. Het is wel belangrijk dat iedereen ook op school gezond eet. Natuurlijk niet altijd, af en toe een patatje eten met je vrienden kan nooit kwaad. Maar laat een keer die lolly’s voor een dubbeltje liggen, want anders krijg je zo’n ongecontroleerd eetpatroon en dat wil niemand natuurlijk.

Jonas Stroeven

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links