Anna van Rijn Kanaal

Hoe fix ik een levenspartner?

Lieve lezers, hebben jullie ook weleens een gevoel van eenzaamheid? Die lege plek in je ziel die gevuld moet worden met meer dan alleen vriendschap? Ja, we gaan het over dikke verkering, fix, flow of ook wel relaties hebben.

Zelf ben ik ondertussen alweer mijn hele middelbare schoolcarrière single. Maar hoewel je veel tijd overhoudt en nooit aan iemand anders hoeft te denken, ben ik ‘’The single life’’ wel weer zat. Tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Een hoofdstuk met romantische picknicks, diner bij kaarslicht en een verse berg van geconfisqueerde hoodies. Een visie die velen van jullie vast ook delen.

Ik hoor al een aantal vragen opkomen. Om te beginnen: waar vind ik mijn toekomstige partner? Volgens wikihow is stap één om nieuwe jongens/meiden te ontmoeten. Dit kan via vrienden, uitgaan, werk, sport of hobby’s. ’Maar ik heb daar geen tijd, geld of vrienden voor. Wat nu?!’ Dan heb ik nog een tip, speciaal voor jou! Zoek goed tussen de mensen die je al kent en verlaag je standaard een klein beetje.

Door naar stap twee. Je hebt (eindelijk) iemand gevonden met wie je de rest van je leven door wilt brengen. En voordat diegene als een blok voor je valt, moet je misschien eerst laten weten dat je bestaat. Natuurlijk moet je jezelf wel neerzetten als leuk, toegankelijk, interessant, maar vooral gewoon als jezelf. Wees dus authentiek, want anders gaat een relatie uiteindelijk niet werken. Stel je voor dat je partner er na drie jaar samenwonen achter komt dat je katten haat, en dat terwijl ze/hij net de vier schattigste kittens uit het asiel voor je heeft geadopteerd!

Kijk wel uit, want je kan misschien in de friendzone belanden! Dat wil je natuurlijk niet. Blijf dus mysterieus en vergeet niet een beetje te flirten. Door naar stap drie dus. Flirten kan soms eng zijn, want het is pijnlijk als je wordt afgewezen. Al is weten waar je aan toe bent en stap één herhalen altijd beter dan een onbereikbare liefde. Complimenteer je crush, raak hem/haar af en toe subtiel aan en maak oogcontact. Als je merkt dat je signalen terugkrijgt, kun je proberen zijn/haar nummer te krijgen. Dan kun je af en toe ook kletsen via Whapp. Ideaal om er af en toe een bloos-smiley bij te gooien. Wacht echter niet te lang met een date regelen, anders kom je misschien in een sleur of nog erger, vindt je crush iemand anders in de tussentijd.

Stap vier. Gefeliciteerd, het is gelukt om een date te fixen. Je hebt wat leuks gevonden zoals samen naar de film of samen een drankje doen, maar nu moet de date wel goed verlopen. Je moet bijvoorbeeld wel je aandacht richten op je date en niet op je telefoon of nog erger: andere knappe mensen. Praat ook niet over je ex, dan lijkt het net alsof je niet klaar bent voor iemand anders in je leven. Praat niet te veel over jezelf, al moet je niet vergeten dat je niet te verlegen moet zijn. Een andere tip is om je eerste date niet te lang te maken. Stel dat de date toch niet zo soepel gaat, hoef je in ieder geval niet de hele dag ongemakkelijk door te brengen. Een korte date die wel heel leuk is, is ook goed. Omdat jullie dan verlangen naar meer, een tweede date bedoel ik dan.

Stap vier is eigenlijk heel simpel, want na een aantal dates kan het officieel worden. Je kunt bijvoorbeeld net zoals vroeger vragen of je verkering wil of het subtiel over je relatie hebben.

En dan na de officiële ‘I love you’ ofwel ‘ik hou van je’ is het je gelukt. Dus pak je picknickmand, steek de kaarsjes maar aan, zoek je lievelingshoodie uit en zwaai maar gedag aan het leven als een single person. Je hebt eindelijk je levenspartner gevonden.

Loes van der Woerdt

Naschrift redactie: heb je tips of vragen voor Loes aka Dr. Love? Reageer!

1 reactie

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links