Anna van Rijn Kanaal

Het wonder van 1.11

Misschien hebben jullie al gemerkt dat er de eerste paar weken van dit schooljaar geen muziekles was. Wij hebben geprobeerd te achterhalen waarom dit zo was, maar het is nogal een mysterie. Wij weten wel dat er een nieuwe docente is waardoor mensen weer een heel leuk vak kunnen volgen.

Inge Lage Venterink (ILA) is de nieuwe muziekdocente op onze school, die invalt voor mevrouw Groente. Wanneer mevrouw Groente terugkeert, is niet bekend. Mevrouw Lage Venterink geeft les op de dinsdagen en woensdagen. Dit is haar derde school waar ze een wonder probeert te verrichten: tieners les geven. Want waar elke docent weleens tegenaan loopt, is dat er altijd iemand is die geen zin heeft of het onderwerp niet leuk vindt. Toen wij vroegen hoelang zij al als docente werkt, moest ze even nadenken. Haar letterlijke woorden waren: ,,O jeetje, ik denk al ongeveer 5 à 6 jaar.” Toen ze vier was, begon ze met muziek maken door te spelen op haar moeders orgel. In haar vroege levensjaren had ze een paar ideeën over wat ze zou willen worden. Een musicalster, kraamverzorgster of dolfijnenverzorgster.

Toch kwam er een dag, na al vele jaren fluitles te hebben gehad, waarop ze besloot als carrière fluitist te worden. Echter, nu is ze een muziekdocent geworden. Haar eigen muziekleraar vertelde haar dat er geen zekerheid is dat je je brood kunt verdienen met zo’n baan/carrière als fluitist. Daarom volgde mevrouw Lage Venterink het advies van haar docent en met een diploma voor orkestdirigent op zak ging ze muziekles aan kinderen/tieners geven.

Muziek maken vindt zij geweldig, maar wat is het beste instrument? ,,Ik vind dat mijn stem het beste en mooiste instrument is, daarna waarschijnlijk de piano en mijn derde keuze is de dwarsfluit.” Ze schrijft zelf haar eigen muziek en treedt ook wel eens op, ,,Maar niet zoals een popzanger die fans helemaal gek wil maken.”

Natuurlijk weten we dat iedereen wel eens een blunder begaat en dat iedereen wel benieuwd is naar elkaars blunders. Zij vertelde ons dat ze bij haar eerste stage waar ze moest dirigeren, over het blok (een verhoging voor de dirigent) struikelde en plat op haar gezicht belandde met een zaal vol publiek voor zich.

Met plezier luistert ze naar getalenteerde leerlingen die muziek maken. Zij kan best wel een mooi wonder verrichten, het bijbrengen van een uitlaatklep voor de tieners. Ook in de pauzes vindt ze het hartstikke gezellig in het muzieklokaal. Die dopjes in haar oren weerhouden haar er niet van te luisteren.

 Marina van den Bosch & Simke Havinga

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links