Anna van Rijn Kanaal

Het beste idee van Nieuwegein

Op dinsdag 6 juni hebben twaalf groepjes uit de derde klassen van het Anna een ‘pitchbattle’ gehouden. Drie groepjes haalden de winst binnen, zij krijgen van de gemeente een startsubsidie om hun plan te realiseren.

De afgelopen maanden hadden 125 leerlingen uit de derde klassen 60 ideeën bedacht om te presenteren aan de gemeente Nieuwegein. De vier beste ideeën zouden dan gesubsidieerd worden door de gemeente. De mensen met de beste (en betaalbare!) ideeën mochten hun idee pitchen aan de rest in de Anna van Rijn Zaal binnen één minuut. De jury die de projecten beoordeelde, bestond uit Nynke Joustra als jongerenwerker van MOvactor, Robin Hafkenscheid als coördinator cultuureducatie in theater De Kom en Dave van Loon als beleidsmedewerker jeugd bij de gemeente Nieuwegein. Ze beoordeelden op originaliteit, enthousiasme, haalbaarheid, presentatie en of het idee binnen de behoeften van de gemeente paste.

Na die beoordelingsronde waren er vier groepjes overgebleven: een buitenbioscoop op City Plaza door Samantha Belderbos en Janneke van der Kuip, een foodfestival om eten uit andere culturen te proberen door Anouk Martens en Raphaela Afolalu, studiecafé “De Spons” op een buurtplein door Talitha van de Korput en Siënna Kolkman en als laatste een huiswerk/studieplek in de open natuur door Lieselot Harmsen en Anna Duhen. Andere projecten die net niet hadden gewonnen waren bijvoorbeeld de Lan-party waar jongeren met elkaar kunnen gamen door Sebastiaan van Mourik en Jasper Huntelerslag of een freerunning-parcours door Mauritius van Maurik en Max den Oudsten.

De gemeente wil met dit project de jongeren uit de stad bij elkaar brengen door leuke activiteiten te organiseren die door jongeren worden bedacht en uitgevoerd. Heb jij ook een ludiek idee voor Nieuwegein, dan kun je gerust telefonisch contact opnemen met “14 030” of je kan een mail sturen naar: subsidie@nieuwegein.nl. Dan wordt er gekeken of je idee in aanmerking komt voor subsidie en vertellen ze hoe je subsidie kan aanvragen.

Jonas Stroeven en Jordy van Nuijs

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links