Anna van Rijn Kanaal

Havo 4 laat zich (niet) kennen

29 en 30 augustus waren twee drukke dagen voor de 4-havisten. Om kennis te maken met elkaar vonden er een aantal excursies plaats. Op woensdag 29 augustus ging iedereen naar boerderij ’t Wilgje in Buren en op donderdag 30 augustus gingen leerlingen met een N-profiel naar het Corpus-museum en leerlingen met een M-profiel activiteiten doen in Utrecht. Er zijn een heleboel foto’s genomen, onderaan deze tekst staat een linkje waar je ze allemaal kan bekijken.

“Waarom kreeg 4havo introductiedagen?” vraag je je misschien af. Vanaf de vierde klas zit je in de tweede fase, en aangezien je elke les weer met andere leerlingen een les volgt, is het fijn om elkaar te leren kennen. Ook stromen er leerlingen van 4mavo of 3vwo bij en zijn er zittenblijvers.

Rond elf uur kwamen we aan bij de boerderij. We werden in twee groepen verdeeld; de ene helft ging kanoën en de andere helft ging teambuilding doen. Bij teambuilding deden we verschillende activiteiten. Zo moesten we iemand naar de overkant van een grasveld brengen, maar mocht die persoon alleen met z’n neus het gras aanraken, of moesten we met stokken en touwen een kar maken en over het veld rennen.

Daarna gingen we een klimparcours afleggen en met houten balken puzzelen om uit te vinden hoe we van pallet naar pallet konden zonder de grond aan te raken. Als laatste moesten we met een touw over een bak met water heen springen, wat een paar keer bijna misging.

Iedereen was erg fanatiek en het was heel gezellig. Ondertussen was de rest van de groep aan het kanoën. In elke kano pasten drie mensen en we waren ongeveer een uurtje op het water.

Rond 15.30u gingen we met z’n allen barbecueën. Er waren ook vegetarische en halal opties. Hierna, ongeveer om 17.00u vertrokken we met de bus terug naar het Anna van Rijn.

De volgende dag gingen de leerlingen met een natuur-profiel naar het Corpus in Leiden. Dat is een museum waarbij het menselijk lichaam in het groot is nagemaakt, en waar je doorheen loopt. Daarna zijn ze nog naar het Boerhaave museum gegaan.

De leerlingen met een maatschappij-profiel gingen op diezelfde dag naar Utrecht. We moesten met eigen vervoer naar het Centraal Museum komen. Daar kregen we een rondleiding in groepjes van vijftien leerlingen. Wij kwamen onder andere langs surrealistische schilderijen en de stoel van Gerrit Rietveld. Van 12.30u tot 13.00u mochten we zelf in Utrecht ergens lunchen. Daarna moesten we verzamelen bij het Neude, omdat we een City Trip gingen doen. Dat is een spel, waarbij je in groepjes van ongeveer zes leerlingen door de stad loopt met een smartphone terwijl je allemaal (foto)opdrachten doet. Voor elke opdracht of foto die je instuurde, kreeg je een bepaald aantal punten. Het groepje dat de meeste punten had aan het einde van het spel had gewonnen. Je kon elkaar ook uitdagen voor bepaalde spellen en dan wedden om 10 punten, of een val zetten; als iemand op die plek kwam, gingen er 10 punten van hun score af. Voorbeelden van opdrachten waren: doe straatmuzikanten na, vraag iemand ten huwelijk, ga op de foto met minimaal vijf vreemde voorbijgangers. Dat leverde onder andere deze foto’s op:

Ik, en bijna alle andere waren erg fanatiek en we vonden het erg leuk en origineel. De docenten deden ook mee en wonnen met ruim 200 punten verschil. Maar ze waren zo aardig om de prijs, een fles met snoep en plastic medailles, aan het team te geven dat op de tweede plaats was geëindigd. Het waren twee gezellige dagen! Hier is de link, waar je alle 427 foto’s die gemaakt zijn kan bekijken: https://fotofokke.nl/kennismaking_havo4_2018/

Yasmin Al-Jarrah

 

 

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links