Anna van Rijn Kanaal

Girlsday voor meiden met bètatalent

Wat eerdere jaren werd georganiseerd voor de eerstejaars werd onlangs voor de tweedeklassers geregeld: Girlsday! Deze dag werd georganiseerd door VHTO, expertisebureau voor techniekonderwijs aan meisjes en vrouwen, in samenwerking met het bedrijfsleven. De bedoeling is om meisjes de wereld van bèta, techniek en ICT te laten ontdekken.

Uit elke 2tto klas mochten zes meiden zich aanmelden voor Girlsday, onder anderen ik. De dag begon met een korte uitleg en een dagplanning, we werden warm verwelkomd door een aantal medewerkers van ProRail. Vier van hen vertelden kort waarom ze de bètakant op waren gegaan, en introduceerden ons in de dagelijkse taken die ze verrichten op kantoor. We hadden vooraf groepjes per klas gemaakt, dus we kregen allemaal key-cords met onze naam, klas en ‘functie’ erop. De meiden uit mijn groepje waren projectmanagers, wat inhoudt dat je de leiding hebt over grote projecten.

Na deze opening zijn we in groepjes Utrecht Centraal op gegaan, waar we een speurtocht deden in de gloednieuwe fietsenstalling onder het CS. Deze speurtocht leek iedereen te bevallen, ik vond het ook wel interessant om te horen hoe zulke grote projecten in hun werk gaan.

Een korte lunch- en theepauze later hebben we wederom groepjes gemaakt en werden we begeleid over het nieuwste terrein rondom het CS. Mensen die meegeholpen hebben met deze projecten hebben er een aantal dingen over verteld en wat er allemaal aan vast zit om een groot project als de bouw van deze fietsenstalling te realiseren; de grootste fietsenstalling van Europa nog wel, met een capaciteit van 12.500 fietsen.

Aan het einde van de dag hebben we de dag geëvalueerd en mochten we op een bord schrijven welke woorden wij bij de dag vonden passen. De hele dag konden we punten verdienen, deze kreeg je bijvoorbeeld als je een vraag stelde of beantwoordde. Er waren vier prijzen: drie cadeaubonnen voor een bepaalde winkel en een kookboek.

Ondanks het feit dat ik had verwacht dat we meer praktische activiteiten zouden ondernemen, vond ik het al met al een gezellige en toch wel leerzame dag.

Maysa Al-Jarrah

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links