Anna van Rijn Kanaal

Genoeg gelachen met die speakers!

Toen we met z’n allen nog maar half wakker en bijkomend van een drukke kerstvakantie op school aankwamen, duurde het even voor we merkten dat er iets was veranderd in de laatste weken van 2015. Echter, toen we de klas in kwamen kon je er niet omheen, zo’n groot televisiescherm met ‘no signal’ erop.

Het voelt als de dag van gisteren dat we tijdens de les Nederlands allemaal kreungeluiden uit de speakers hoorden komen. Ik wist niet waar ik kijken moest. Natuurlijk had ik al wel gehoord dat er iets was wat je met die speakers kon doen, maar ik had het nog niet meegemaakt. Sinds die tijd zijn er meer lessen geweest waarin de soundbar ongevraagd geluid maakte dan waarin die dat niet deed. Ik moet eerlijk toegeven, het wás grappig, docenten die dan wat beschaamd proberen dat stomme ding uit te krijgen, iets mompelend over ‘de jeugd van tegenwoordig.’ Het was lachwekkend en we hadden weer iets om het over te hebben in de pauzes. Maar nu, na alweer een week school, de toetsweek nadert en de meeste mensen hard aan het leren zijn, begint het me toch wel op mijn zenuwen te werken.

Vanochtend waren we een luistertoets aan het oefenen, iets waar je wel eventjes mee moet oefenen en belangrijker nog, waar je je bij moet concentreren. Want oh boy… als je dat even niet doet, klinkt het alsof die vrouw Chinees praat en kan je het maar beter gelijk opgeven. Tijdens de luistertoets houdt opeens het geluid ermee op. Naast wat gegniffel gingen er ook wat geïrriteerde blikken richting de lerares die ook niet meteen snapte wat er aan de hand was. Al gauw was duidelijk dat er weer iemand op afstand met de speakers aan het spelen was. Je kon het gelach bijna horen. Maar wij vonden het niet zo grappig. Wij moesten nu de luistertoets doen met de cd-speler die zo’n irritante hoge piep geeft. Je kent hem wel.

Binnenkort heb ik luistertoetsen, veel luistertoetsen. Luistertoetsen die allemaal meetellen voor mijn schoolexamencijfer. Dus laten we mijn cijfer nou alsjeblieft niet nog erger maken dan het al is en gewoon even stoppen met die domme geluiden. We kunnen met z’n allen de kans dat ik slaag vergroten. Is dat geen mooie, late kerstgedachte?

Anne van Hilten

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links