Anna van Rijn Kanaal

Flints koekjes

Dinsdag 6 februari 2018, een rustige dag voor de bovenbouwleerlingen die vandaag geen toetsen hoeven in te halen. Terwijl ik door mijn facebook-feed scrol, kom ik wat tegen. Een filmpje van de open dag afgelopen zaterdag. Ik klik op het filmpje en dan zie ik, in de reflectie van de glazen deuren van het Anna, de cameraman.

Mijn vermoedens worden snel werkelijkheid: onze locatiedirecteur Flint van de Gronden heeft blijkbaar een interesse in film. Hij heeft ook een eigen YouTube kanaal genaamd ‘’flintsflavors’’. Ik ga op onderzoek uit. Waarop is hij geabonneerd, wat liket hij en waar maakt hij afspeellijsten van? Het klinkt misschien een beetje stalkerig, I know, maar hoe komen we er anders achter dat hij geïnteresseerd is in drank (niet voor niets is hij geabonneerd op ‘’Jamie Oliver – Drinks’’), dat hij de middeleeuwen leuk vindt (waarom zou je er anders een afspeellijst van maken) of dat hij het liefst, begeleid door copyrighted muziek, een rondje kop van Goeree fietst?

Ik herinner mij een interview met meneer Van de Gronden. Hier op het Anna van Rijnkanaal gehouden door Amina en Shrila. Het lezen van het stuk staat al beschamend lang op mijn to do list. In het kader van mijn onderzoek naar onze directeur is het misschien toch tijd om er maar eens voor te gaan zitten. Al heel snel kom ik achter de dingen die ik al wist. Hij was ooit cocktailshaker, hij houdt van eten, heeft geschiedenis gestudeerd en fietst graag.

Verbaasd was ik dus niet, maar ik leerde er wel wat van. Alles wat we online doen, is zichtbaar voor iedereen. Hoewel we de FBI te slim af denken te zijn met een sticker voor onze webcam, volgen cookies alles wat we doen online. Wat we liken, welke websites we bekijken en ga maar door. Als ik al achter al die informatie van meneer Van de Gronden kan komen door zijn YouTube kanaal, hoeveel geheimen zouden de cookies wel niet van hem weten?

Loes van der Woerdt

1 reactie

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links