Anna van Rijn Kanaal

Een update van de leerlingenraad

Hallo lezer van het Anna van Rijnkanaal. Misschien ben je een beetje verbaasd. Een bericht vanuit de leerlingenraad?! Bestaat die?! Wat doet die eigenlijk? Dat die vragen nog opkomen wanneer ik trots roep dat ik voorzitter van de leerlingenraad ben, doet mij pijn. Hopelijk kan ik met dit artikel een beetje duidelijkheid geven over de leerlingenraad bij ons op school.

Om te beginnen zal ik de leerlingenraad even introduceren. Hoe zitten we in elkaar? We hebben in principe om de twee weken een vergadering met alle leden (van wie er misschien wel één bij jou in de klas zit) en een keer per maand een vergadering met de directeur, Flint van de Gronden. Elke vergadering proberen we problemen die we in de school tegenkomen, op te lossen. Meteen een mooi bruggetje naar wat we al hebben gedaan.

Wie vier jaar geleden het Anna van Rijn binnenliep weet misschien dat er weinig plek was om te zitten. De school was weer vol met nieuwe leerlingen, maar dat zorgde er wel voor dat het aantal blauwe stoelen aan de tafels in de aula niet meer genoeg was. Na een aantal overleggen tussen directie, conciërges en de leerlingenraad kwamen er banken bij die tot op de dag van vandaag worden gebruikt. Dit voorbeeld, maar ook de automatisch sluitende deuren bij de jongens wc’s of de stem van de leerling in de medezeggenschapsraad, zijn dingen waar wij ons als leerlingenraad hard voor maken. Misschien niet altijd even opvallend, maar toch heel belangrijk. Stel je voor dat leerlingen niet worden vertegenwoordigd als de school plannen gaat maken voor de begroting. Wie weet worden de wc’s dan nog maar om de twee dagen schoongemaakt in plaats van elke dag!

We hebben het niet alleen maar over wc’s hoor. We organiseren ook nog heel wat. De gouden stift, de rozenactie en volgend jaar gaan we ook weer wat feesten op ons nemen. Kleine dingen, met overigens heel wat organisatie op de achtergrond, die onze school een beetje leuker maken. Ik kan dan ook uit persoonlijke ervaring zeggen dat ik dankzij mijn vijf jaar leerlingenraad meer respect voor het Anna heb gekregen. Niet alleen de vele festiviteiten maken het Anna goed. De school steunt veel talentprogramma’s: denk aan de Mediagroep die elke week weer nieuwe stukken op het Anna van Rijnkanaal publiceert, het debatteam dat onze beste debaters naar wedstrijden stuurt, de Microsoft-talentenprogramma’s voor op je cv, de leerlingenraad natuurlijk en het Bètatalentenprogramma. Hopelijk kunnen we volgend jaar het Alfatalentenprogramma aan deze lijst toevoegen. Na een strijd voor een stem binnen de leerlingenraad is het de maatschappijkant gelukt om een team samen te stellen dat binnenkort voor een talentenprogramma gaat zorgen.

Over de toekomst kan ik nog meer leuke dingen vertellen. Want naast het alfatalentenprogramma staat het Anna nog meer te wachten. Zo komt er waarschijnlijk een afvalscheidingssysteem, de tien minuten looppauzes worden weer vijf minuten en (dit vind ik het leukste) het 25-jarig bestaan van het Anna van Rijn College wordt groots gevierd met vanuit ons een nieuwe muurschildering!

Het Anna is dus zo slecht nog niet, en dat heb ik vooral geleerd van de leerlingenraad. Wat volgend jaar ons gaat bieden weten we al deels. Het belooft een fijn jaar te worden met feesten en nieuwe programma’s. Als afsluiter geef ik nog het e-mailadres van de leerlingenraad: leerlingenraad@annavanrijn.nl. Wij als leerlingenraad blijven altijd op zoek naar zoveel mogelijk ideeën. Want het Anna is zo gek nog niet, maar het kan altijd beter!

Loes van der Woerdt

1 reactie

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links