Anna van Rijn Kanaal

Draaft LO door in feminisme?

Het is bij iedereen wel bekend: waar je als jongen bij de Coopertest de longen uit je lijf moet lopen om een voldoende te halen, mogen de meiden het ruim vijfhonderd meter eerder al laten afweten. Dan heb ik het nog niet eens over het verspringen of speerwerpen. Is dit nou terecht, of halen de meiden onterecht voordeel uit een in de middeleeuwen ontstaan stereotype?

De vrouwen zijn al een tijd bezig met een opmars. Ze pikken steeds meer topfuncties in en het aanrecht is al lang niet meer hun enige recht. Waarom moeten we ze dan blijven voortrekken als het op sporten aankomt? De meeste dames zijn toch echt een stuk minder zwaar, wat dan zou betekenen dat zij minder gewicht hoeven mee te dragen!? En dat kleine jochie uit de brugklas moet toch echt meer moeite doen dan die meid uit zijn klas met die lange benen.

Logo ANNAlyse

Gelukkig bestaat er internet en kan je daar op alle vragen een antwoord vinden. Na mijn zeer uitgebreide wetenschappelijk research kan ik concluderen dat wij als man zijnde toch in het voordeel zijn. Zo hebben wij een groter uithoudingsvermogen wat wij te danken hebben aan een hoger Hemoglobinegehalte in ons bloed. Nee, dit is geen gifgas uit de Eerste Wereldoorlog, maar de transporteur van zuurstof. Bovendien pompt ons hart per slag meer bloed rond dan het hart van een vrouw. En dat niet alleen, vrouwen blijken in verhouding toch meer vet en een minder geschikt lichaam te hebben. Zoals het verwijde bekken wat cruciaal is voor het uitpoepen van kinderen.

Al met al blijkt het dus toch wel terecht te zijn dat wij beter moeten presteren. Er hoeft dus niet meer geklaagd te worden bij de LO-docent. Laten we vooral blij zijn met al onze voordelen.

Anton van Beek

 

 

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links