Anna van Rijn Kanaal

Douma valt voor Harold

Diegenen die les van haar hebben of collega’s zijn, hebben vast wel gehoord dat onze redelijk kersverse docente wiskunde, mevrouw Douma, al een tijdje geleden getrouwd is. Daar wilden wij wel meer van weten, bijvoorbeeld waarom ze niet haar man zijn achternaam heeft aangenomen.

Femke Douma (FDO) kent Harold al 3,5 jaar. Ze hebben elkaar leren kennen via het internet.  ,,Maar niet via Tinder!” Het was vorig jaar op 14 oktober in Utrecht dat ze elkaar hun ja-woord gaven. Of het de bruiloft van haar dromen was, kan ze niet zeggen, want ze had nooit van een bruiloft gedroomd. Op eerste kerstdag 2015 ging Harold neer op één knie en ongeveer tien maanden nadat ze met elkaar verloofd waren, werd hun huwelijkse status officieel. Er ging heel wat werk in de voorbereidingen zitten, maar als ze het over kon doen, zou ze het niet anders hebben gedaan. Ze heeft nergens spijt van, niet van de relatie en zeker niet van het huwelijk

Gelijkenissen zijn er genoeg te herkennen, ze hebben bijvoorbeeld allebei wat met Afrika en kunnen allebei behoorlijk gek zijn. Zo was hun eerste dans ook een Afrikaanse dans, die zij met hun hele aanhang deden. Het was een gezellige dag, vertelt ze. De grote vraag die velen van ons bezighoudt is: waarom heeft ze niet haar achternaam veranderd? Het antwoord: dat heeft ze wel. Ze wil alleen niet alles midden in het schooljaar hoeven te veranderen. Nieuwe accounts aanmaken, nieuwe afkorting, enzovoort. ,,Straks denk ik nog: wat doet mijn schoonmoeder hier op school!” Dit zijn dus waarschijnlijk de laatste paar maanden dat wij haar mevrouw Douma noemen. Volgend schooljaar zal dat veranderen in Van den Berg.

Het Anna van Rijn College is haar tweede school  in zeven jaar onderwijs. Eerst deed ze University College, maar ze koos uiteindelijk voor wiskunde omdat ze dat een van de leukere vakken vond en er ook goed in was. Haar idee over de liefde: ,,Je moet iets doen voor echte liefde, het gebeurt niet vanzelf.”

Simke Havinga

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links