Anna van Rijn Kanaal

De redacties choice: Netflix-series

De lange, donkere winteravonden komen er weer aan en dat betekent veel meer tijd om te binge-watchen. Dus heeft de redactie de leukste Netflix-series op een rijtje gezet, wie weet je nieuwe favoriete serie.

The Blacklist

Spanning, actie en drama zijn op een perfecte manier samengevoegd in The Blacklist. Dé most-wanted crimineel van Amerika, Red Reddington, loopt nonchalant het hoofdkantoor van de FBI binnen. Hij wil ze helpen om alle andere grote criminelen op te pakken, maar hij praat alleen met Elizabeth Keen. Elizabeth Keen en Red Reddington zijn de hoofdrolspelers en we volgen het verhaal dan ook vooral door hun ogen. De verhaallijn is heel sterk en de actie is goed en realistisch in beeld gebracht. The Blacklist heeft wat ons betreft een plek in deze lijst meer dan verdiend. 

How I Met Your Mother

Houd je van komedie? Dan is deze serie helemaal wat voor jou! De serie gaat over Ted Mosby die in 2030 zijn kinderen vertelt over wat uiteindelijk leidde tot de ontmoeting met hun moeder. Zijn verhaal begint in het jaar 2005. De zevenentwintigjarige Ted verhuist naar New York met zijn vrienden van de universiteit: Marshall Eriksen en Lily Aldrin (die een stelletje zijn). In de bar MacLaren’s ontmoet hij Barney Stinson en Robin Scherbatsky, die later in het verhaal ook Teds beste vrienden worden. Tijdens zijn zoektocht naar “de ware” in New York wordt hij bijgestaan door deze vier vrienden. De serie is wel negen seizoenen lang, maar verveelt geen moment en is het kijken het zeker waard.

Stranger Things

Stranger Things is een mysterieuze serie, een sciencefiction. Wanneer je eraan begint, wil je hem in één keer uitkijken. Op 6 november 1983 verdwijnt de 12-jarige Will Byers op mysterieuze wijze in het stadje Hawkins, Indiana. Als gevolg van de verdwijning begint Joyce, de moeder van Will, door te draaien. De politie begint een onderzoek, ook de jeugdvrienden van Will gaan meezoeken; Mike, Lucas en Dustin. Op een dag vinden de drie jongeren een verdwaald meisje met psychokinetische krachten. Samen ontdekken ze dat er mysterieuze krachten in het spel zijn en dat een overheidsorganisatie probeert om de waarheid te verbergen. Seizoen twee is sinds 27 oktober te zien op Netflix.

Orphan Black

Orphan Black is een science-fictie thriller met in de hoofdrol Tatiana Maslany. De serie opent met Sarah Manning, die de zelfmoord meemaakt van iemand die precies op haar lijkt. Ze besluit haar identiteit over te nemen voor het geld en alles lijkt goed te gaan. Maar al snel komt ze achter allerlei geheimen uit haar verleden. Je komt steeds meer te weten over de andere personages en ook  Sarah Manning ontwikkelt zich door de afleveringen heen. De serie zit vol spanning, maar kan ook wel eens een beetje onrealistisch zijn. Tatiana Maslany neemt ontzettend veel rollen op zich en het lukt haar om ze allemaal anders te maken. Alleen al voor haar acteerwerk is het kijken van Orphan Black je tijd waard.

Orange is the New Black

Een comedy televisieserie die door veel mensen wordt verslonden. Piper Chapman (Taylor Schilling), de hoofdrolspeelster, wordt opgepakt voor internationale drugssmokkel, samen met haar ex-geliefde Alex Vause. De net verloofde Chapman komt in de vrouwengevangenis met veel verschillende uitzonderlijke gevangen.
“Veel zwarte humor”
“Zeker een binge-watching serie voor de vakantie”
“Makkelijk weg te leggen om zo nodig belangrijker dingen te doen”

Designated Survivor

Wie genoten heeft van House of Cards, zou ook Designated Surviver kunnen proberen. Ook in deze serie zien we een Amerikaanse president en zijn First Lady, maar een groter contrast met Francis en Claire Underwood is nauwelijks denkbaar. Congreslid Tom Kirkman, een zachtgekookt ei, is aangewezen om als enige parlementslid niet aanwezig te zijn bij State of the Union, de Amerikaanse versie van de troonrede. Een voorzorgsmaatregel, zodat bij een calamiteit er in elk geval één persoon overleeft. Als booswichten inderdaad het hele Capitool opblazen, is onze ‘aangewezen overlever’ de hoogste in rang en dus president tegen wil en dank. Vanuit zijn startpositie als underdog moet Tom het land door de enen na de andere crisis zien heen te slepen. Alsof het opsporen van de daders nog niet ingewikkeld genoeg is, krijgt Tom ook nog te maken met overlopers, ijzervreters, huurmoordenaars, persmuskieten, vijandige mogendheden en kinderen die hun huiswerk niet maken. Kortom, Kiefer Sutherland heeft het in de rol van Tom nog lastiger dan als Jack Bauer in 24. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de geloofwaardigheid het soms aflegt tegen de overdosis vaderlandsliefde en integriteit van onze onkreukbare held. Maar het tempo en de mooie beelden maken veel goed. Seizoen twee is vorige maand begonnen.

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links