Anna van Rijn Kanaal

De nieuwe centaur van het Anna

Het is niet de eerste keer dat er een paardenfan door de gangen van het Anna van Rijn loopt. Waar zo’n wezen gebruikelijk de gedaante van een 12 jaar oud paardenmeisje aanneemt, is het deze keer een 61-jarige docent Duits en paardenfluisteraar: Harry Kronemeijer. Wij stelden de opvolger van meneer Bos een aantal vragen.

Waar komt u vandaan?

‘Ik kom uit Nieuwerkerk, dat ligt bij Rotterdam.’

Heeft u kinderen?

‘Ja! Ik heb twee kinderen, een van 35 en een van 31. Ik heb nog geen kleinkinderen en die ga ik waarschijnlijk ook niet krijgen. Mijn kinderen vinden het geen goed idee om kinderen in deze wereld te brengen.’

Waarom bent u begonnen met lesgeven?

‘Ik geef nu al bijna veertig jaar les en ik vind het nog steeds heel leuk. Ik vind het leuk om mensen iets te leren. Ik vind Duits een prachtige taal waarin ik graag lesgeef aan de leerlingen. Het is de taal van de denkers, wetenschappers en filosofen. Duits heeft veel kanten, Duits is eigenlijk een combinatie van alles wat ik leuk vind: geschiedenis, kunst, muziek en nog veel meer.’

Waarom heeft u ervoor gekozen de overstap naar het Anna van Rijn te maken?

‘Omdat ik iedere tien jaar van school wil wisselen. Ik houd namelijk van afwisseling. En op mijn oude school ging het niet zo goed: veel directiewisselingen, slechte roosters etc. Dus ging ik op zoek naar een nieuwe school. Ik kende mevrouw De Graaf nog van mijn oude school en eigenlijk ben ik door haar hier beland.’

Wat vindt u van het Anna?

‘Heel leuk, het is hier allemaal goed geregeld. De mensen hier zijn heel aangenaam en beleefd. Het gaat prima in de les. Dus ik heb een hele goede eerste indruk.’

Wat is uw passie?

‘Ik houd enorm van paarden. Ik kwam voor het eerst in aanraking met paarden toen mijn kinderen  begonnen met paardrijden. Ik doe zelf aan langeafstandwedstrijden en ik train ook paarden, zoals bange paarden of paarden die te veel vertroeteld zijn door hun baasje. Ik weet ook niet precies hoe het komt, maar ik merkte dat paarden heel goed op me reageren. Daardoor kan ik dingen met ze bereiken die anderen niet voor elkaar krijgen. Ik train paarden altijd met positiviteit, niet met straf.’

Jackie Dokter en Demi Luijten

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links