Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Anna van Rijn Kanaal | 27 mei 2019

Scroll naar boven

Top

Geen reacties

De lucht van bio

De lucht van bio

De bel gaat en ik loop naar mijn les, lokaal 0.85. Ik loop naar binnen en ga zoals gewoonlijk op de plek zitten achter in de hoek, pak mijn spullen uit mijn tas, en zoals zo vaak laat ik ook nog mijn flesje water vallen. Zo’n dopper-fles waar inmiddels allerlei kanten van zijn afgebroken.

En dan, als ik even niets doe, valt het me weer op: de vreemde geur die altijd in dat lokaal hangt. Ik weet nog toen ik een brugpieper was dat de geur er al was. Mijn klasgenoten toen hadden allerlei namen bedacht voor de geur. Sommigen hadden het erover dat het naar tandarts rook, anderen vonden het weer verrotte ei.  Nu, drie jaar later zit ik nog steeds in dat lokaal, onwetend waar die geur vandaan komt. Ik zat te denken, misschien is het wel de geur van alle bijzondere dingen die in de kast staan, of het komt door de proefjes die in het lokaal gedaan worden. Voor mij blijft het een groot raadsel. Maar ondanks de geur is er niets aan te merken op de informatieve lessen van meneer van Nunen.

Marina van den Bosch

Geef uw mening