Anna van Rijn Kanaal

Challengeweek draait op volle toeren!

Als je deze week in de aula bent geweest heb je het vast wel gemerkt: er zijn volop activiteiten bezig. De mediagroep is lang bezig geweest met het plannen van deze Challengeweek, en nu is die begonnen.

We hebben nu al drie challenges gehad, maar er komen er nog twee aan. Als eerste challenge werd maandag 3 december in de grote pauze een stoelendans gehouden. En dan niet met een stuk of tien deelnemers, nee, ongeveer 50 leerlingen deden mee. Alle stoelen stonden in een grote cirkel in het midden van de aula, om de donuts heen. Onze presentatrice, Marina, riep iedereen op om mee te doen en al snel waren alle stoelen bezet. Er stond inmiddels al een groot publiek omheen. De muziek startte en na elke ronde werden tien stoelen weggehaald. Toen er dertig deelnemers over waren, werden er elke ronde nog maar vijf stoelen weggehaald, tot er nog maar vijf leerlingen over waren. De spanning liep hoog op, maar uiteindelijk hadden we een winnaar. De inschrijvingen voor de Speed Drawing challenge begonnen daarna.

Dinsdag werd in de grote pauze volop getekend. Voor de eerste ronde moesten vier kandidaten binnen vijftien seconden iets tekenen. Degene die dat het beste deed was door naar de finale. Er waren nog drie rondes en zo hadden we uiteindelijk vier finalisten. De tekenopdrachten waren bijvoorbeeld; een eenhoorn, meneer Van Oortmerssen, Anna van Rijn in de toekomst, een Anna-kerstboom… in de finale viel er na elke opdracht iemand af tot er nog maar één kandidaat over was, en dat was dan de winnaar. In de jury zaten twee leden van de Mediagroep (Jorgie en Sophie) en tekendocent mevrouw Van Sloten.

Bij de eetchallenge moesten vier teams van zes deelnemers net zo lang pepernoten opeten tot er van een kilo nog maar 371 gram over was. Vandaag gaan we horen hoe goed onze leerlingen (en docenten) zijn in karaoke en vrijdag is er een race tussen een team van leerlingen en docenten.

We vinden het leuk dat de Challengeweek zo goed ontvangen wordt en kijken, hopelijk net als jullie, alweer uit naar de volgende uitdaging. De letters voor het letterspel vind je onder het artikel ‘De Mediagroep daagt je uit’. Daar kun je in de reacties  ook het woord posten dat je moet raden voor de eindprijs.

Yasmin Al-Jarrah

1 reactie

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links