Anna van Rijn Kanaal

Brief aan Anna

Lieve Anna,

Ik vind het fijn om te kunnen zeggen dat we al bijna zes jaar samen zijn. Toen we net samen waren, was ik nog maar een klein meisje dat niet goed wist of een rugzak nou cool was of niet. Toen we net samen waren, was ik een meisje dat nog niemand kende. Gelukkig veranderde dit al heel gauw. Toen we net samen waren, kon ik amper Engels en was ik met mijn belabberde richtingsgevoel vaak de weg kwijt.

Een aantal jaren later, na een paar leuke ‘uitstapjes’ samen, begon ik je steeds beter te leren kennen. Je positieve eigenschappen: dat je de uitstapjes zo goed organiseerde; dat je ontzettend ‘open minded’ bent en dat je vooral mogelijkheden ziet. Maar aan de andere kant ook je negatieve eigenschappen: dat je dingen heel laat pas liet weten. Evenementen of uitstapjes waarvan ik het ook wel leuk vond om te weten, waar ik dan een paar dagen van tevoren pas van te horen kreeg. Ik moet eerlijk toegeven dat ik hier nog steeds moeite mee heb, maar dat ik je wel heb zien groeien hierin de afgelopen zes jaar. In plaats van een dag van tevoren hoor ik het nu een halve week van tevoren.

We hebben samen meerdere dingen meegemaakt. Dingen naar ons hoofd geslingerd gekregen, een label opgeplakt gekregen. Een label, dat herkenbaar is voor velen: ,,Ben jij met Anna?” en dan die veelbetekenende blikken krijgen. Een label, waar we al sinds het moment dat we het kregen heel hard van af proberen te komen.

Weet je nog dat we voor het eerst naar Duitsland gingen? Niet met z’n tweeën uiteraard, met een groep. Nieuwe mensen ontmoeten en luisteren naar de Duitsers die dachten dat wij ze niet konden verstaan, hilarisch. Nieuwe mensen leren kennen en herinneringen maken. Herinneringen die ik nooit meer vergeet.

Om deze brief niet al te lang te maken, wil ik je nog even duidelijk maken dat ik weet dat er vast nog moeilijke en drukke tijden aan zitten te komen. Maar dat ik zeker weet dat we deze op de een of andere manier zullen overleven.

Liefs,

Je zesdeklasser,

Anne

Voeg een reactie toe

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links

Wees de eerste bij nieuwe content!

Krijg een seintje als er nieuwe content is geplaatst! Meld hieronder gratis aan!

Volg ons ook op:

Handige links